Business Hi-Tech

Reţeaua LinkedIn străluceşte pe bursă deşi veniturile sunt sub estimări

Reţeaua LinkedIn străluceşte pe bursă deşi...

Autor: Ioana Nita

04.08.2013, 19:11 495

Reţeaua de socializare profesională LinkedIn estimează pentru trimestrul actual venituri cuprinse între 367 milioane dolari şi 373 milioane dolari, sub aşteptările analiştilor de 383,3 milioane dolari, însă acest lucru nu a afectat preţul acţiunilor companiei, care au crescut cu 11%, la 235,58 dolari, după publicarea raportului pentru al doilea trimestru, scrie Bloomberg.

Veniturile LinkedIn au crescut în al doilea trimestru cu 59%, la 363,7 milioane dolari, peste estimările analiştilor de 354,3 milioane dolari. Până în prezent, LinkedIn a raportat vânzări peste aşteptări în toate trimestrele ulterioare listării companiei la bursă în mai 2011, iar cotaţia acţiunilor reţelei profesionale de socializare s-a dublat de la începutul anului.

Recent, LinkedIn a majorat preţurile pentru recruiteri, a introdus noi funcţii ale aplicaţiei pentru a determina utilizatorii să revină pe site-ul reţelei şi a lansat un produs care le permite companiilor să îşi promoveze brandurile pe paginile membrilor reţelei. În prezent reţeaua profesională de socializare are 238 de milioane de membri, dublu faţă de jumătatea anului 2011. În România, reţeaua are 1,1 milioane  de membri.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO