Business Hi-Tech

Reţeaua de socializare Renren din China se listează

Autor: Ştefan Vrabie

17.04.2011, 23:33 54

Renren, cea mai mare reţea de socializare din China,intenţionează să strângă fonduri de aproape 584 de milioane dedolari printr-o ofertă publică iniţială în încercarea de a seextinde, potrivit agenţiei de presă Bloomberg.

Compania se aşteaptă ca veniturile din oferta publică iniţialăsă fie de aproximativ 508 milioane de dolari, bani pe care îi vafolosi pentru a atrage mai mulţi utilizatori în competiţia sa curivalii locali Tencent Holdings şi Baidu în cea mai populată piaţăde internet din lume. Renren, nume care tradus din chineză înseamnă"toată lumea", are funcţii şi caracteristici aproximativ similarecu cele ale Facebook, reţea care este interzisă în China.

Site-ul de socializare Renren are mai mult de 160 de milioane deutilizatori înregistraţi, conform firmei de cercetări AnalysysInternational. Veniturile din publicitate s-au dublat în fiecarean, de când site-ul a început să vândă spaţii de publicitate în2008, au spus oficialii companiei.

Piaţa de publicitate online se va tripla la aproape 13 miliardede dolari în China până în 2014, potrivit estimărilor făcute deSusquehanna International Group LLP. Morgan Stanley, Deutsche BankAG şi Credit Suisse Group AG vor conduce oferta publică iniţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO