Business Hi-Tech

Reţeaua de clinici stomatologice Dr. Leahu lansează aplicaţia DentalVerse prin care vrea să digitalizeze relaţia cu pacientul. Ionuţ Leahu, fondator & CEO Dr. Leahu: Studiile arată că 80% dintre noi avem aşteptarea ca experienţele să ne fie în primul rând digitale

Ionuţ Leahu, CEO şi fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu

Ionuţ Leahu, CEO şi fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.10.2022, 13:36 106

Reţeaua de clinici stomatologice Dr. Leahu, prezentă în 13 oraşe din România cu 19 clinici, anunţă lansarea aplicaţiei DentalVerse, care îşi propune să digitalizeze interacţiunea pacientului cu medicul stomatolog, integrând funcţionalităţi care simplifică şi fluidizează procesele şi experienţa pre şi post accesare a serviciilor stomatologice, au transmis reprezentanţii companiei în cadrul unui eveniment de lansare a aplicaţiei.

„Studiile ne arată că 80% dintre noi avem aşteptarea ca experienţele să ne fie în primul rând digitale. Realitatea ultimilor ani aduce în prim plan nevoia de completare a actului medical, fizic, cu interacţiunea digitală pentru servicii care simplifică relaţia pacientului cu medicul stomatolog şi încurajează prevenţia. Suntem încântaţi că putem să aducem pentru prima dată în serviciile stomatologice această abordare totală a pacientului. Aşa vedem noi inovaţia în stomatologie – aparatura şi tehnicile de ultimă oră să fie completate de o experienţă a pacientului şi a medicului transformată radical prin tehnologie”, a spus Ionuţ Leahu, CEO şi fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu.

De asemenea, aplicaţia DentalVerse pune accent pe latura consultativă, prin conţinutul educaţional disponibil, posibilitatea de consult online şi asistentul virtual inteligent Catrinel.

„În ultimii ani, consumatorii s-au obişnuit în aşa măsură cu interacţiunile digitale încât acestea au devenit standardul pentru satisfacţia şi loializarea lor în diferite segmente de activitate. Tocmai de aceea, suntem fericiţi că am putut colabora cu reţeaua Clinicile Dentare Dr.Leahu pentru implementarea platforme bazate pe AI conversaţional, platformă care va răspunde exigenţelor pacienţilor de accesibilitate, viteză şi simplitate”, a adăugat Liviu Drăgan, CEO al DRUID.

Pe termen mediu şi lung, DentalVerse va îngloba funcţionalităţi complexe, cu obiectivul de a deveni, prin tehnologiile folosite, o primă platformă de telestomatologie, potrivit sursei citate. Pe termen lung, aplicaţia va include funcţionalităţi de tipul analizei, prin inteligenţă artificială, a radiografiilor, portofelului electronic, cu posibilitatea de stocare a fondurilor în aplicaţie, plată în avans sau monedă virtuală, conversaţiei în limbaj natural cu un asistent AI, identificării automate la vizita fizică. 

„În timp, acest asistent virtual va evolua de la sarcini relativ simple, precum realizarea de programări online, la a susţine un întreg ecosistem digital de interacţiune între pacient şi clinică, oferind informaţii în timp real sau facilitând plăţi”, a mai spus Liviu Drăgan.

Partenerii de dezvoltare ai soluţiei mobile DentalVerse sunt Codestage, Gamify şi DRUID.

„Am dezvoltat, în ultimii ani, împreună cu Clinicile Dentare Dr.Leahu doverse proiecte digitale, cu impact în business-ul de zi cu zi. Ne bucurăm să lansăm DentalVerse by Dr.Leahu, care îşi propune să ridice nivelul de sănătate dentară din România prin educaţie, informaţie şi servicii de interpretare la distanţă. Viitorul sigur va fi strâns legat de AI şi blockchain”, a menţionat Diana Dragomir, reprezentant Gamify.

„Implicarea echipei noastre în acest proiect reprezintă o onoare, dar şi o mare responsabilitate întrucât ne-am propus să facilităm interacţiunea pacientului cu experienţa dentară printr-un instrument sigur, stabil şi uşor de utilizat. Suntem foarte entuziasmaţi de viitorul acestei aplicaţii şi de impactul pe care îl va genera în domeniul stomatologiei”, a adăugat Andrei-Dragos Pătraşcu, reprezentant Codestage.

Lansată în 2010 de către medicul Ionuţ Leahu, reţeaua Dr. Leahu are 169 de cabinete dentare şi un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafaţă totală de peste 8750 de metri pătraţi şi o echipă de peste 650 de angajaţi, dintre care 200 medici şi cinci specialişti în anestezie generală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO