Business Hi-Tech

Relevance Management: Piaţa de soluţii de business intelligence creşte la 16,5 mil. euro

Ionuţ Toader managing partner, Rele­vance Management: În prima jumatate a anului am simţit, în general, optimism din partea companiilor în ceea ce priveşte evoluţia afacerii lor, dar şi prudenţă, în acelaşi timp.

Ionuţ Toader managing partner, Rele­vance Management: În prima jumatate a anului am simţit, în general, optimism din partea companiilor în ceea ce priveşte evoluţia afacerii lor, dar şi prudenţă, în acelaşi timp.

Autor: Ioana Nita

20.07.2015, 00:08 736

În prezent doar o treime dintre companiile din România folosesc o soluţie de business intelligence.

Piaţa locală de soluţii software de business intelligence (BI) va înregistra anul acesta o creştere moderată de circa 10%, la 16,5 milioane de euro, în condiţiile în care procesul de decizie şi adopţie a sistemelor de BI este îndelung gândit şi analizat înainte de achiziţie, în prezent doar o treime dintre companiile din România folosind o astfel de so­lu­ţie, potrivit reprezen­tan­ţilor Relevance Mana­ge­ment.

Compania este specializată în implementarea soluţiilor de BI pe plan local - sisteme soft­ware care permit interpretarea datelor colectate în companii astfel încât top managementul să dispună de analize şi statistici pentru a putea lua decizii.

„În prima jumătate a anului am simţit, în general, optimism din partea companiilor în ceea ce priveşte evoluţia afacerii lor, dar şi prudenţă, în acelaşi timp. Aşadar, decizia de a investi într-o soluţie de business intelligence în companiile medii şi mari pe care Relevance le adresează nu a fost una rapidă, ci mai degrabă calculată şi evaluată cu grijă. Pentru anul în curs credem că avansul soluţiilor de BI pe piaţa locală va fi de 10%, astfel că volumul total este estimat la 16,5 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Ionuţ Toader, managing partner în cadrul Rele­vance Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO