Business Hi-Tech

RCS, Astral si Idilis bat palma cu CFR

10.01.2003, 00:00 52

Compania Telecomunicatii CFR a incheiat, in aceasta saptamana, contracte cu firmele Romania Cable Systems (RCS), Astral Telecom si Idilis pentru furnizarea de servicii de transport date prin infrastructura de telecomunicatii a CFR, a declarat ieri Ion Zinca, directorul Telecomunicatii CFR.
"Ne asteptam, in perioada urmatoare, la o crestere a solicitarilor pentru furnizarea de servicii de telecomunicatii electronice. Am purtat o serie de discutii pe aceasta tema cu circa 300 de firme care s-au aratat interesatate de oferta noastra", a mentionat Zinca.
El a adaugat ca Telecomunicatii CFR se afla in negocieri cu RomTelecom pentru incheierea unui contract de interconectare a infrastructurilor celor doua companii.
"Totodata, vom introduce in gari, incepand din luna februarie, posturi telefonice care vor functiona cu cartele preplatite pentru efectuarea de convorbiri internationale. Cartelele vor putea fi achizitionate de la casele de bilete, iar pretul convorbirilor va fi cu aproximativ 50% mai mic fata de tarifele RomTelecom", a mentionat Zinca.
Telecomunicatii CFR, infiintata prin reorganizarea Agentiei de Telecomunicatii din cadrul Companiei Nationale CFR SA, dispune de o retea de transmisii digitale, precum si de o retea telefonica digitala cu servicii integrate.
Compania are de o retea de cabluri cu fibre optice in lungime de 3.530 de kilometri  care o va fi extinsa cu inca circa 1.000 de kilometri pana la data de 30 august.
Proiectele de modernizare a telecomunicatiilor feroviare care au vizat realizarea unei retele de cabluri cu fibra optica, a unei retele magistrale de transmisii digitale  (DTBN), precum si a unei retele telefonice digitale cu servicii integrate (ISDN),  inclusiv extensiile cu 1.000 kilometri a retelei de fibra optica, sunt evaluate la 120 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO