Business Hi-Tech

Raze de soare in echipamentul telecom

21.01.2004, 00:00 17

Producatorii de echipament de retea si telecomunicatii au inceput si ei sa zambeasca: rezultatele pe trimestrul al patrulea al 2003 sunt cu mult peste asteptari, ceea ce indica faptul ca industria a iesit din recesiune, la scurt timp dupa sectorul IT.
Prima veste buna pentru acest sector a venit din partea Juniper Networks, care a avut pe ultimele trei luni ale anului trecut incasari cu 33% mai mari fata de anul anterior, iar profitul net a crescut cu 74%, scrie Financial Times. Compania a semnalat de asemenea o crestere puternica a cererii de echipament pentru telecomunicatii pe baza noii tehnologii de comunicare pe Internet (VoIP). Juniper si-a revizuit de asemenea pozitiv previziunile pentru primul trimestru al 2004.
Anuntul a facut ca valoarea actiunilor companiei sa creasca brusc cu 30%, iar odata cu ea au crescut si actiunile concurentilor de pe piata, Cisco, Nortel Networks, Lucent technologies, Ciena si JDS Uniphase.
Optimismul a fost confirmat si de Telecommunications Industry Association, care a anuntat la inceputul lunii ianuarie ca investitiile facute de operatorii telecom din SUA au crescut in 2003 la 720,5 miliarde de dolari, cu 4,7% mai mult ca anul anterior. Piata echipamentelor de retea a atins in 2003 nivelul cel mai mic posibil, spun analistii, 14 miliarde de dolari, iar anul acesta va incepe o crestere timida (2,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO