Business Hi-Tech

Rapyd, un start-up fintech fondat în Israel, a cumpărat PayU România - cel mai mare procesator de plăţi de piaţa locală de la grupul Prosus, acţionar majoritar şi al eMAG. Tranzacţia, care include operaţiunile PayU din peste 30 de ţări, a fost de 610 mil. dolari

Rapyd, un start-up fintech fondat în Israel, a cumpărat...

Autor: Adrian Seceleanu

01.08.2023, 20:16 378

Rapyd, un start-up activ în segmentul fintech fondat în Israel şi care are acum cartierul general în Londra, a ajuns la un acord cu Prosus - grupul care deţine şi 80% din eMAG, pentru achiziţia operaţiunilor globale de plăţi (GPO) ale procesatorului de plăţi PayU din peste 30 de ţări - inclusiv România, exceptând India, Turcia şi pieţele din Asia de Sud Est, într-o tranzacţie de 610 mil. dolari.

„Această achiziţie reprezintă o mişcare strategică ce continuă extinderea globală a Rapyd în pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est, precum şi din America Latină. Împreună cu PayU GPO, Rapyd are peste 100 de ţări în care se efectuează tranzacţii, peste 250.000 de clienţi comercianţi la nivel global; un portofoliu de clienţi de top, incluzând companii precum Adidas, Google, Ikea, Meta, Netflix, Rappi şi Uber; O forţă de muncă globală combinată de 1.700 de angajaţi, care lucrează în 22 de birouri din întreaga lume şi reprezintă peste 50 de naţionalităţi”, conform unui anunţ al Rapyd.

Referitor la achiziţie, CEO-ul şi co-fondatorul Rapyd Arik Shtilman, a declarat: „Strategia noastră, axată atât pe creşterea organică, cât şi pe achiziţii, poziţionează Rapyd în mod unic pentru a fi unul dintre cele mai mari fintech-uri integrate la nivel global din lume.”

Prosus va folosi banii pentru expansiunea în India, considerată o piaţă cheie.

În raportul pentru anul financiar încheiat în iunie 2023 Prosus a menţionat că divizia de plăţi a avut venituri de 903 mil. dolari, precizând pe de altă parte că divizia GPO a contribuit la marcarea unor pierderi din trading de 83 mil. dolari.

Tranzacţia va fi finanţată de Rapyd din banii obţinuţi printr-o rundă de finanţare de 700 mil. dolari care este în curs de finalizare, conform Techcrunch.

Rapyd este evaluată în prezent la 8,75 miliarde de dolari şi a obţinut până acum finanţări de peste 806 milioane de dolari, având printre investitorii săi actuali companii precum Fidelity, Dragoneer, General Catalyst şi Target Global, precum şi gigantul din domeniul fintech Stripe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO