Business Hi-Tech

Questo, start-up care dezvoltă o aplicaţie mobilă pentru turism, a atras o rundă de finanţare de 1,5 mil. dolari condusă de fondul de investiţii Early Game Ventures

Alex Govoreanu, CEO şi co-fondator Questo

Alex Govoreanu, CEO şi co-fondator Questo

Autor: Cristina Bellu

18.02.2021, 12:11 406

Start-up-ul local Questo, care a dezvoltat o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia utilizatorii pot explora diferit oraşele şi locurile turistice atunci când călătoresc, a atras o finanţare în valoare de 1,5 milioane de dolari, într-o rundă de investiţii condusă de Early Game Ventures cu participarea Sparking Capital.

Aplicaţia le oferă utilizatorilor posibilitatea de a explora o serie de oraşe, în principal din Europa momentan, într-un mod diferit, punându-le la dispoziţie questuri pentru a descoperii locaţii ascunse în care puţini turişti ajung. Astfel, aplicaţia funcţionează ca un ghid turistic virtual, utilizatorii urmând indicii şi rezolvând o serie de ghicitori pentru a descoperi atracţii turistice inedite sau locaţii pe care nici localnicii nu le cunosc.

„Aplicaţia foloseşte storytelling şi game design pentru a teleporta oamenii într-o lume fictivă chiar în oraşul lor, împletind ficţiunea cu realitatea.Putem fi consideraţi un Steam pentru jocuri de tip real-world, unde jucătorii noştri sunt personajele principale, iar creatorii locali sunt dezvoltatorii de jocuri. În prezent, ne concentrăm exclusiv pe jocuri de explorare, dar opţiunile sunt nelimitate", spune Alex Govoreanu, CEO şi co-fondator Questo.

Potrivit acestuia, finanţarea obţinută este destinată dezvoltării companiei la nivel global, şi vizează extinderea proiectului în 200 de oraşe până la finalul anului, în principal pe piaţa din Statele Unite.

În ultima perioadă, Questo a crescut numărul de oraşe în care operează, demonstrând potenţialul de scalare globală chiar şi în perioade de criză. Dacă la începutul anului 2020 compania opera în 40 de oraşe din Europa, acum este prezentă în peste 100 de oraşe de pe patru continente, iar numărul de jocuri de explorare a oraşului a crescut cu 150%, jumătate dintre acestea fiind create în parteneriat cu alţi operatori din turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO