Business Hi-Tech

PwC România şi D&B David şi Baias au asistat acţionarii companiei româneşti Softeh Plus în vânzarea businessului către grupul polonez Symfonia

PwC România şi D&B David şi Baias au asistat...

Autor: Cristina Bellu

10.01.2024, 10:45 176

O echipă integrată de consultanţi specializaţi în tranzacţii ai PwC România şi avocaţi D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a acordat servicii de asistenţă la tranzacţie acţionarilor companiei româneşti de software Softeh Plus în vânzarea businessului către grupul polonez Symfonia.

Echipa PwC România specializată în tranzacţii a fost formată din George Ureche, Director şi Lider M&A, Marina Pavel, Senior Manager, şi Marius Brinceanu, Manager.

”Softeh Plus este un campion local în tehnologie care, prin această tranzacţie, va fi scalat regional şi global. Nivelul foarte înalt de competenţă tehnică şi capabilităţile de dezvoltare de produs au fost recunoscute de toţi investitorii cu care am interacţionat în acest proces de tranzacţie extrem de competitiv”, a declarat George Ureche, liderul echipei de M&A a PwC.

Asistenţa juridică a fost acordată de echipa D&B David şi Baias alcătuită din Anda Rojanschi, Partener şi Mihaela Papandreia, Avocat Senior.

”Softeh este o poveste de succes, care trece într-o nouă etapă de dezvoltare, şi un exemplu că România şi afacerile dezvoltate local sunt pe radarul investitorilor”, a spus Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias.

Afacerile dezvoltatorului român de software Softeh Plus au ajuns la 7 mil. euro în 2023. În urma achiziţiei de către grupul polonez Symfonia, lider pe soluţii software ERP şi HCM destinate companiilor mici şi mijlocii, care este susţinută de doi investitori în tehnologie: Accel-KKR din Silicon Valley şi MidEuropa din Europa Centrală, Softeh Plus va continua să funcţioneze ca o entitate independentă, sub acelaşi nume, având ca obiectiv accelerarea creşterii pe piaţa din România.

” Este o tranzacţie specială, în care ne-am atins toate obiectivele, în special acela de a crea premisele unei dezvoltări durabile şi accelerate a Softeh Plus, alături de un partener ca Symfonia, împreună cu Accel-KKR şi MidEuropa”, a declarat Mihai Calu, fondatorul Softeh Plus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO