Business Hi-Tech

Profitul şi veniturile IBM au crescut în trimestrul al treilea, dar i-au dezamăgit pe investitorii

Autor: Vlad Popescu

19.10.2011, 00:00 37

Profitul net al IBM a crescut cu 7% în trimestrul al treilea, la 3,8 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 8%, la 26,1 miliarde de dolari, rezultatele gigantului IT dezamăgind însă investitorii, obişnuiţi cu cifre mai spectaculoase. Profitul a depăşit estimările analiştilor, iar compania a crescut proiecţiile privind rezultatul financiar din acest an.

Parcursul bun al rivalilor precum Oracle şi Accenture anunţă însă dificultăţi pentru IBM, iar analiştii notează creşterea mai slabă înregistrată de grup în unele regiuni şi la unele divizii, transmite Reuters.

Astfel, rezultatele IBM au dezamăgit piaţa, alimentând temerile că fondurile alocate de consumatori şi companii pentru cheltuieli IT continuă să scadă. IBM a anunţat că noile comenzi ale diviziei de servicii, un bun indicator al afacerilor companiei în următoarele trimestre, au urcat la 12,3 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în linie cu estimările. Acţiunile companiei au închis însă în scădere cu 2,1% luni la New York şi au coborât cu 3,7% în sesiunea electronică de seară.

"Compania a depăşit estimările cunoscute, însă aşteptările investitorilor erau şi mai ridicate. Cei care au fost foarte optimişti probabil vând acum", comentează un analist american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO