Business Hi-Tech

Profitul Lenovo a crescut cu 38%, impulsionat de vânzările de PC-uri şi smartphone-uri

Profitul Lenovo a crescut cu 38%, impulsionat de...

Autor: Ioana Nita

07.11.2013, 19:43 388

Profitul net al Lenovo, cel mai mare producător de calculatoare din lume, a crescut în perioada iulie-septembrie cu 38% faţă de acelaşi interval al anului trecut, la 219,7 milioane de dolari, datorită majorării cotei de piaţă la nivel global pe segmentele PC şi smartphone-uri, scrie Bloomberg. Rezultatul net înregistrat de compania chineză a depăşit cu mult prognozele analiştilor care au estimat un profit net mediu de 202,7 milioane dolari pentru agenţia americană de presă.

Lenovo a avut cea mai mare creştere a livrărilor de PC-uri dintre primii cinci producători de calculatoare din lume, într-o perioadă în care industria de profil a scăzut cu 7,8% din cauza reducerii vânzărilor de computere tradiţionale, potrivit datelor companiei de cercetare IDC.

Directorul executiv al Lenovo Yang Yuanqing a reuşit să crească profitul companiei prin extinderea afacerii către dispozitivele mobile, intrând astfel în competiţie cu Apple şi Samsung. „Creşterea profitului se datorează în mare parte diviziei de smartphone-uri şi managementului costurilor“, a spus Jenny Lai, analist la grupul financiar HSBC. Veniturile Lenovo din vânzarea smartphone-urilor au crescut cu 13% între iulie şi septembrie, la 9,77 mld. dolari.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2013

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO