Business Hi-Tech

Problemele industriei de jocuri reduc drastic fastul E3

02.08.2006, 19:02 13

Cea mai mare expozitie anuala a industriei jocurilor video, Electronic Entertainment Expo (E3), va suferi schimbari dramatice anul viitor traduse in primul rand prin reducerea dimensiunii expozitiei, au anuntat oficialii Entertainment Software Association (ESA), care organizeaza E3.
Conform presei internationale, decizia survine problemelor cu care se confrunta industria si scaderilor semnificative la bursa ale actiunilor principalelor companii din afacerea jocurilor video.
Editia de anul acesta a E3 a atras peste 60.000 de vizitatori si 400 de expozanti intr-un spatiu de aproximativ 52.000 de metri patrati, dublu fata de prima editie desfasurata acum 12 ani.
Anul viitor, expozitia de la Los Angeles va fi mutata din LA Convention Center, unde a fost tinuta pana acum, intr-o locatie ceva mai mica, inca nestabilita, care ar putea fi chiar un hotel.
In plus, vizitatorii vor putea intra numai pe baza de invitatie. Nici pana acum publicul larg nu avea acces la E3, insa oricine avea de-a face cu industria jocurilor video avea acces la expozitie.
"Numarul de vizitatori va fi de ordinul miilor, iar numarul expozantilor va fi redus considerabil", a spus Lowensterin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO