Business Hi-Tech

Probleme pentru Apple: LG, principalul furnizor de ecrane al companiei, îşi reduce investiţiile cu 2,7 miliarde de dolari pentru a limita pierderile

Probleme pentru Apple: LG, principalul furnizor de ecrane...

Autor: Alex Ciutacu

29.07.2018, 15:26 132

Producătorul sud-coreean LG Display, un furnizor cheie al Apple,  şi-a redus planurile de investiţii până în 2,7 miliarde de dolari, în baza îngrijorărilor care se adună în jurul pieţei globale de smartphone-uri, în contextul în care compania a înregistrat al doilea semestru consecutiv cu pierderi, potrivit Reuters.

Reducerea investiţiilor subliniază un viitor nesigur pentru producătorii actuali de electronice şi vine la o săptămână după ce alt furnizor al Apple, Taiwan Semiconductor Manufacturing, şi-a redus de asemenea investiţiile în urma veniturilor scăzute.

„Este o abordare conservatoare rezultată din nesiguranţa care planează asupra pieţei de telefonie mobilă”, spune Don Kim, CFO al LG, după ce a anunţat rezultatele financiare. Acţiunile LG au scăzut cu 7% după anunţ.

„Condiţiile de piaţă devin favorabile, însă lipsa de predictibilitate este încă foarte ridicată”, adaugă Kim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO