Business Hi-Tech

Primul smartphone din lume cu Android 4.0 vine la Vodafone

Primul smartphone din lume cu Android 4.0 vine la Vodafone

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

08.12.2011, 00:04 1972

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, va lansa săptămâna viitoare pe piaţa locală Galaxy Nexus, primul smartphone din lume care funcţionează cu cea mai recentă versiune a platformei Google - Ice Cream Sandwich (Android 4.0), la preţuri care variază între 169 şi 399 de euro (TVA inclusă). Preţul de 169 de euro este disponibil pentru clienţii care semnează un contract pe doi ani pentru abonamentul Mega 25 (cu un tarif de 25 de euro pe lună) şi opţiunea care asigură un trafic pe internet de 1GB.

Galaxy Nexus, smartphone realizat de compania sud-co­re­eană Samsung, are un ecran de 4,65 inch HD Super AMOLED, cu o rezoluţie de 720p (1280 x 720 pixeli) şi un procesor dual-core de 1.2GHz.

Telefonul are o interfaţă actuali­zată, multi-tasking îmbu­nătăţit, un nou sistem de notificări, posibilitatea de a crea un hotspot Wi-Fi şi capacităţi NFC. "În pre­mieră pentru sistemul de operare Android, navigaţia tactilă, con­trolată prin software, înlocuieşte tastele fizice", potrivit Vodafone.

În prezent 25% din totalul telefoanelor mobile vândute de Vodafone în România sunt smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO