Business Hi-Tech

Plin Tech, dezvoltator de soluţii software, afaceri de peste 1,8 mil. euro în 2022, plus 77%

Plin Tech, dezvoltator de soluţii software, afaceri de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.08.2023, 09:00 118

Plin Tech, dezvoltator de soluţii software smart şi hardware pentru optimizarea proceselor din retail şi logistică, parte a companiei KFI din Italia, şi-a majorat cifra de afaceri cu peste 77% pe parcursul anului 2022 faţă de anul precedent, ajungând astfel la afaceri de peste 1,8 milioane de euro (9,1 mil. lei), arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Astfel, compania a depăşit obiectivele setate de reprezentanţii Plin Tech pentru anul trecut. „(...) Investiţiile făcute în 2021 în persoane şi în tehnologie ne permit să credem că vom avea o creştere de peste 50% a cifrei de afaceri în 2022“, spunea într-un interviu ZF Puiu Grozea, country manager al Plin Tech, anul trecut. În ceea ce priveşte profitul net al companiei, acesta a înregistrat o scădere exponenţială pe parcursul anului trecut, ajungând de la peste 35.000 euro (174.000 lei) în 2021, la puţin peste 2.600 euro (13.200 lei) la finalul anului trecut, conform datelor publice.

Înfiinţată în 2017, compania deţine birouri în Bucureşti şi Cluj-Napoca. De asemenea, în cadrul companiei lucrau la finalul anului trecut circa 17 angajaţi, arată informaţiile publice, iar în următoarea perioadă Plin Tech nu are în plan să mărească echipa, se arată pe site-ul Plin Tech.

„În acest moment nu avem posturi vacante, dar dacă vrei ne poţi trimite CV-ul tău specificând postul care te interesează“, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

Compania italiană KFI se ocupă cu dezvoltarea şi implementarea de soluţii software integrate pentru trasabilitatea şi gestiunea tuturor proceselor din Supply Chain, se arată pe site-ul companiei. KFI are sediul central în Milano, de unde acoperă toată Europa, iar împreună cu partenerii este prezentă şi pe piaţa din SUA şi pe cea din Asia. Printre clienţii KFI se numără companii precum Barilla, Ducati, Gucci, Pupa, Ferrero, Gallo, Pirelli, Lindt, Electrolux sau Whirlpool.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO