Business Hi-Tech

Playerul iPod al lui Bush, plin de muzica country si pop-rock

13.04.2005, 19:10 29

Presedintele american George W. Bush asculta muzica pe playerul digital iPod de la Apple, pe care l-a primit anul trecut de la fiicele sale, iar lista melodiilor iesita la iveala a fost rapid analizata de specialistii in divertisment de peste ocean.

Cel mai puternic om din lume este un fan al muzicii country, asa cum ii sta bine unui texan, dar asculta si pop-rock, cantareti celebri precum Eric Clapton, Robert Palmer sau Bryan Adams. El foloseste playerul de muzica digitala atunci cand face exercitii fizice, in special in turele pe care le da cu bicicleta prin jurul ranch-ului din Texas.

Presedintele american are varianta de iPod cu ecran alb-negru si hard disk de 40GB, care poate stoca peste 10.000 de melodii, care costa circa 300 de dolari (230 de euro).

Cu toate acestea, el are stocate circa 250 de cantece pe care le asculta frecvent. "Primul iPod", botezat astfel dupa modelul "Air Force One", avionul cu care calatoreste Bush, contine si muzica a unor artisti care de-a lungul timpului au fost anti-Bush, atat critici ai lui Bush Senior, cat si participanti activi in campania democratilor pentru alegerile de anul trecut.

Pe langa artisti de muzica country, precum Alan Jackson, George Jones sau Kenny Chesney, presedintele asculta si John Fogerty, fostul solist al Creedence Clearwater Revival, cunoscuti prin campania contra razboiului din Vietnam.

Fostul solist al Creedence a participat anul trecut la campania "Votati pentru schimbare", sponsorizata de democrati. De asemenea, seful Casei Albe asculta Van Morrison, melodia favorita fiind "Brown-Eyed Girl", scrie The New York Times. Nu lipsesc John Hiatt, Joni Mitchell sau The Knack.

George W. Bush nu stie insa sa descarce muzica de pe magazinul online al Apple - iTunes, iar aceasta operatiune ii revine consilierului Blake Gottesman, care a cumparat muzica pe banii sai. Presedintele a mai copiat muzica de la Mark McKinnon, responsabil cu mass-media in timpul campaniei electorale de anul trecut si unul din participantii la cursele cicliste ale lui Bush.

"Este interesant faptul ca presedintele asculta muzica artistilor care l-au criticat", a declarat un analist. Oficialii au raspuns insa ca daca presedintele s-ar limita doar la artistii care au fost favorabili Casei Albe, ar avea o lista de cantece mult mai scurta.

Mai mult, Joe Levy, editor al revistei Rolling Stones, a atras atentia ca melodiile country sunt melancolice si au ca tema favorita dragostea neimpartasita si consumul de alcool.

"Este doar o lista de melodii. Nu trebuie sa o psihanalizam", a raspuns consilierul McKinnon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO