Business Hi-Tech

Platforma de origine cehă pentru psihoterapie online Hedepy, disponibilă şi în România, a obţinut finanţări în valoare totală de 3,9 mil. de euro în 2023: România este o piaţă cu potenţial de creştere pentru noi

Lukas Krcil, CEO şi cofondator al Hedepy

Lukas Krcil, CEO şi cofondator al Hedepy

Autor: Ioana Nita

10.04.2024, 11:00 122

Hedepy, platforma de psihoterapie online pornită în Cehia şi prezentă acum şi pe alte nouă pieţe europene, inclusiv România, a obţinut anul trecut investiţii în valoare totală de 3,9 milioane de euro, sumă pe care o va investi preponderent în dezvoltarea aplicaţiei.

Ultima rundă de finanţare primită în 2023 s-a ridicat la 1,8 milioane de euro şi a fost condusă de fondul maghiar Impact Ventures. De asemenea printre investitorii in Hedepy se numără şi Nation 1 Fund, angel investorul Leos Navratil şi AspectWorks - unul dintre clienţii corporate actuali ai platformei. Pe lângă finanţările obţinute în 2023, Hedepy a mai atras investiţii de peste 1,6 milioane de euro în anii anteriori.

Aplicaţia Hedepy a fost lansată în Cehia în 2020, iar din 2021 este disponibilă şi pe piaţa din România, având în prezent peste 40 de psihoterapeuţi şi mai bine de 3.250 de clienţi, care anul trecut au participat la peste 10.000 de sesiuni de terapie.

Legat de dezvoltarea în România, reprezentanţii Hedepy au precizat că businessul lor are foarte mult potenţial de creştere pe piaţa locală, în condiţiile în care populaţia devine tot mai deschisă spre zona de psihoterapie, fiind tot mai multe acţiuni care promovează şi educă publicul în legătură cu beneficiile unei astfel de terapii pentru susţinerea sănătăţii mintale.

La nivelul tuturor ţărilor în care Hedepy este disponibilă în prezent – Cehia, Slovacia, Ucraina, Italia, Polonia, Ungaria, România, Lituania, Slovenia şi Grecia, aplicaţia reuneşte o comunitate de peste 450 de terapeuţi specializaţi pe diferite şcoli de psihoterapie şi direcţii terapeutice.

Pe lângă sesiunile de terapie online, Hedepy le oferă clienţilor săi din aproape toate ţările o zonă avansată de self-help, care îşi propune să creeze un spaţiu în care oamenii să se concentreze atât pe rezolvarea problemelor acute, cât şi pe prevenţie.

Pe lângă conţinutul video educativ, aceştia pot face teste orientative care le oferă informaţii despre originea problemei sau a nesiguranţei lor sau pot deschide o discuţie cu psihoterapeutul ales. Hedepy le oferă astfel utilizatorilor posibilitatea de a-şi îngriji în mod cuprinzător bunăstarea mintală într-un singur loc, în orice moment şi oriunde din lume.

Prevenţia este un factor-cheie în sănătatea mintală, deoarece intervenţia promptă poate fie să prevină direct problema, fie cel puţin să accelereze semnificativ rezolvarea acesteia.

„Piaţa a evoluat, s-a înţeles de ce este important să avem grijă de sănătatea noastră mintală, astfel că am găsit multă deschidere şi interes pentru acest gen de servicii. Iar asta se întâmplă inclusiv la nivel corporate. Suntem contactaţi de furnizori de asigurări, companii şi chiar şcoli care se preocupă de bunăstarea angajaţilor lor şi care, în acelaşi timp, îşi dau seama că prevenţia este cheia succesului“, a explicat Lukas Krcil, CEO şi cofondator al Hedepy.

Îngrijirea sănătăţii mintale este un subiect din ce în ce mai important, lucru evidenţiat de creşterea platformei cu mai bine de 200% de la an la an, ceea ce se traduce în peste 100.000 de şedinţe de terapie realizate anul trecut. Pe lângă terapia pentru persoane fizice, platforma oferă terapie şi companiilor, ca beneficiu. Numărul de clienţi corporate s-a dublat în ultimul an. Este vorba despre companii precum Havel and Partners, Ford, Multisport, Oktagon şi Unicredit Bank.

Anul trecut, platforma a lansat şi servicii de psihiatrie online în Cehia, pe care le oferă prin intermediul unor psihiatri verificaţi şi calificaţi, în colaborare cu Unicare Medical. Fiecare dintre profesioniştii cu care colaborează, fie că este vorba de terapeuţi sau psihiatri, trebuie să îndeplinească standardele stricte necesare, ceea ce nu duce însă la o lipsă de candidaţi - Hedepy are în prezent peste 1.500 de persoane pe lista de aşteptare în toate ţările în care operează.

Astfel, terapia online nu este populară doar în rândul clienţilor, ci şi în rândul terapeuţilor. Ea le oferă acestora flexibilitate în ceea ce priveşte timpul, posibilitatea de a lucra de aproape oriunde şi oportunitatea de a aborda cu clienţii probleme diferite de cele cu care se confruntă în practica lor obişnuită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO