Business Hi-Tech

Platforma de livrări Packeta caută să recruteze 25 de specialişti pentru hub-urile pe care le deţine în Oradea şi Bucureşti. Compania are 150 de angajaţi şi subcontractori la nivel naţional

Platforma de livrări Packeta caută să recruteze 25 de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.09.2023, 09:53 172

Grupul ceh Packeta, care operează platforma de livrări cu acelaşi nume, are planuri de recrutare şi anunţă deschiderea a 25 de poziţii noi în hub-urile pe care le deţine în Oradea şi Bucureşti, au transmis reprezentanţii companiei. Packeta România numără circa 150 de angajaţi şi subcontractori la nivel naţional. La finalul anului 2022, compania a înregistrat afaceri de 16,8 milioane de euro (83,6 mil. lei), în creştere cu circa 68% faţă de anul precedent, arată datele publice.

„Nevoile tot mai specifice ale consumatorilor şi aşteptările în evoluţie cu privire la întreg lanţul de servicii de comerţ reprezintă una dintre cele mai importante cauze de transformare a industriei de logistică. La Packeta România, integrăm cu succes tehnologiile care ne ajută să reducem la minimum erorile şi să ne degrevăm colegii de taskurile repetitive, pentru a se putea concentra pe acele activităţi unde prezenţa umană este esenţială. Ne-am asumat că este strategic să acordăm atenţie modului în care angajaţii, lucrători în depozite, utilizează în mod colaborativ tehnologia, pentru a crea o forţă de muncă mai valoroasă, în beneficiul clientului final. În logistică, este momentul investiţiilor în tehnologie şi oameni, în mod egal”, a spus Cristina Grosu, Head of Human Resources Department în cadrul Packeta România.

În anul 2022, grupul Packeta a transportat peste 90 de milioane de colete şi colaborează, în prezent, cu peste 46.000 de magazine online şi selleri. Magazinele online îşi pot expedia coletele nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel internaţional, în toate cele 27 de ţări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, SUA, Elveţia, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Israel şi Turcia, au mai transmis reprezentanţii companiei. În prezent, aproape trei sferturi dintre coletele procesate de Packeta România aparţin zonei de comerţ Cross Border.

Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea echipei va sprijini activitatea de comerţ transfrontalier a Packeta România şi îşi va aduce contribuţia la activităţile premergătoare celui mai intens sezon dintr-un an în industria de logistică – lunile noiembrie şi decembrie, când magazinele online derulează campanii ample de vânzări de Black Friday şi Crăciun.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO