Business Hi-Tech

Platforma de facturare Easybill a integrat o soluţie de plată între conturile bancare de la un start-up, care elimină din tranzacţii schemele de carduri şi procesatorii de plăţi

Platforma de facturare Easybill a integrat o soluţie de...

Autor: Adrian Seceleanu

15.02.2023, 20:03 234

Platforma de facturare online EasyBill a integrat o soluţie de plată între conturile bancare creată de un start-up, soluţie care elimină din tranzacţii procesatorii de plăţi şi schemele de carduri, conform unui anunţ comun al celor două companii.

“Startup-ul Smart Fintech anunţă integrarea soluţiei SmartPay cu EasyBill, platforma de facturare online, gestionare automată a stocurilor şi managementul documentelor. SmartPay este primul serviciu local de plată online cont la cont autorizat de Banca Naţională a României.”

Companiile susţin că aceasta este o premieră pe piaţa locală, care este disponibilă pentru cele aproape 50.000 de utilizatori ai soluţiei de facturare EasyBill.

“IMM-urile, furnizorii de servicii, agenţiile de turism şi antreprenorii vor avea opţiunea de a include plata cont la cont în facturile emise cu EasyBill către clienţii din portofoliu care utilizează opţiunea Easy Transfer. Astfel, clientul va iniţia plata cu un singur click din factura online, iar SmartPay îl va conduce în banca sa, alături de detaliile tranzacţiei, unde acesta va autoriza plata. (…) niciunul dintre utilizatorii finali nu trebuie să-şi introducă datele cardului, iar furnizorii acestora, utilizatorii EasyBill, nu vor accesa sau stoca datele confidenţiale de plată. De asemenea, spre deosebire de tranzacţiile clasice cu cardul, niciun terţ nu va avea acces la datele clienţilor”, conform companiilor.

"Plăţile online cont la cont digitalizate cu ajutorul SmartPay oferă utilizatorilor EasyBill o metodă de plată securizată, simplă şi cu cele mai mici costuri la încasare. Comisioanele cu minim 50% mai mici faţă de cele la plata cu cardul sunt posibile acum prin tehnologia facilitată de Open Banking, care elimină procesatorii de plăţi şi schemele de carduri, şi reduce implicit riscul de fraudă”, a declarat Alice Anghelea, Revenue Growth, Smart Fintech.

Smart Fintech este un start-up din România creat în 2019. Fondatorii sunt Mihaela Georgescu, Ana Maria Georgescu, Alexandru Cociu şi Andrei Dumitru.

EasyBill este una din principalele soluţii de facturare online din România, cu peste 45.000 de utilizatori. Programul de facturare online EasyBill este dedicat micilor antreprenori si IMM-urilor care au între 0 şi 9 angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO