Business Hi-Tech

Planurile fondatorilor Google irită investitorii. Acţiunile au scăzut cu 4% pe bursă

Planurile fondatorilor Google irită investitorii. Acţiunile au scăzut cu 4% pe bursă

Autor: Adrian Seceleanu

15.04.2012, 09:42 1020

Acţiunile companiei americane Google au înregistrat cea mai mare scădere la bursă din ultimele trei luni pe fondul îngrijorărilor pe care investitorii le au în legătură cu planurile fondatorilor Larry Page şi Sergey Brin de a-şi păstra intact controlul asupra firmei chiar dacă noi acţiuni vor fi emise, scrie Bloomberg.

Acţiunile Google au scăzut cu 4,1%, la 624,60 de dolari, cea mai mare scădere a titlurilor companiei din luna ianuarie. Scăderea a fost determinată şi de rata mai mică de creştere a veniturilor, comentează sursa citată.
În centrul atenţiei se află însă planurile anunţate de Google de a emite noi acţiuni, care să nu afecteze însă deloc puterea de vot a fondatorilor companiei.

O nouă categorie de acţiuni care nu le oferă posesorilor şi drept de vot ar urma să fie creată. Această mutare le-ar permite fondatorilor Google să emită noi acţiuni cu care să-şi recompenseze angajaţii sau să realizeze noi achiziţii fără a pierde însă controlul companiei.

Veniturile Google au crescut în primul trimestru cu 24% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, de la 8,57 miliarde dolari la 10,64 miliarde dolari, iar profitul net a avansat cu 60%, de la aproximativ 1,8 miliarde dolari la 2,9 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO