Business Hi-Tech

Pirateria forteaza Videomax.ro sa renunte la inchirierile de DVD

07.08.2007, 20:40 50

Videomax.ro, serviciul online care vinde si inchiriaza filme pe DVD (Digital Versatile Disc), ar putea renunta la divizia sa de inchiriere de DVD-uri video, ca urmare a ratei mari a pirateriei de pe piata locala.
"Serviciul Videomax.ro nu se va inchide. Ne gandim doar sa inchidem divizia de inchirieri de DVD-uri. Piata de servicii de inchiriere este intr-o scadere accentuata, in special din cauza pirateriei", a declarat pentru ZF Vlad Stan, director general al Videomax. El nu a precizat un termen in care ar putea fi luata o decizie de inchidere a serviciului de inchirieri. Videomax a inchiriat in 2006 circa 300.000 de DVD-uri cu filme. Pe de alta parte, preturile filmelor pe DVD-uri au scazut simtitor in ultimii ani, ceea ce a condus la cresterea vanzarilor de DVD-uri originale.
Anterior, oficialii companiei estimau pentru acest an venituri de circa 600.000 de euro, din care inchirierile video ar fi generat 50%. Oficialii companiei nu au dorit sa ofere ieri detalii asupra estimarilor privind cifra de afaceri in acest an. Videomax este prezenta prin patru magazine de tip franciza in Brasov, Braila, Galati si Bacau, iar singurul magazin propriu, situat in Buzau, a fost inchis la inceputul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO