Business Hi-Tech

PeopleSoft a refuzat Oracle pentru a sasea oara in 18 luni

23.11.2004, 00:00 16

Producatorul american de software PeopleSoft a refuzat in mod oficial cea de-a sasea oferta consecutiva de cumparare facuta de rivalul Oracle, in ciuda faptului ca majoritatea detinatorilor de actiuni sustin vanzarea companiei, relateaza presa internationala.
La sfarsitul saptamanii trecute, 61% dintre posesorii de actiuni PeopleSoft au spus ca sunt de acord cu oferta in valoare de 9,2 miliarde de dolari (24 de dolari pe actiune) inaintata de Oracle la inceputul lunii noiembrie.
?Cursa de urmarire" a Oracle pentru cumpararea PeopleSoft, avand drept scop consolidarea pozitiei sale in disputa cu liderul pietei SAP, dureaza de aproximativ 18 luni. Desi Oracle avertizase ca aceasta este ultima oferta si ca intreaga afacere va cadea definitiv daca sunt refuzati inca o data, conducerea PeopleSoft a decis ca aceasta ultima oferta este ?inadecvata", si ca nu reprezinta adevarata valoare a companiei. Oracle a decis totusi sa prelungeasca termenul de expirare al ofertei pana la 31 decembrie.
?Conducerea a reiterat faptul ca nu va vinde compania pentru o suma mai mica decat valoarea sa reala, precum si ca planul de afaceri al companiei creeaza o valoare adaugata pentru investitori", se arata intr-o declaratie comuna a oficialilor PeopleSoft. Acestia au apreciat ca majoritatea investitorilor - inclusiv cei care s-au aratat dispusi sa-si vanda partea de actiuni - sunt de acord cu faptul ca PeopleSoft valoreaza mai mult decat a oferit Oracle. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO