Business Hi-Tech

Pentru a scăpa de tabletele TouchPad, după ce HP a anunţat că renunţă la producţie, Best Buy le vinde la un preţ de nimic. De unde puteţi cumpăra tableta?

Pentru a scăpa de tabletele TouchPad, după ce Hewlett-Packard a anunţat că renunţă la producţie, Best Buy le vinde la un preţ de nimic

Autor: Adrian Voicu

21.08.2011, 09:14 15441

După ce compania Hewlett-Packard a anunţat că renunţă la producţia de calculatoare, tot mai mulţi retaileri s-au pomenit cu depozite întregi de tablete produse de această companie pentru care nu au mai găsit cumpărători.

De aceea, singura soluţie pare să fie reducerea preţului. Ceea ce s-a şi întâmplat la Best Buy, care a decis sâmbătă noapte să vândă tabletele la un preţ de doar 99 de dolari pentru versiunea cu stocare de 16 GB şi 149 de dolari pentru versiunea cu stocare de 32 GB.

Compania a anunţat că este o "limită strictă" de o tabletă TouchPad pe client. Şi o asemenea vânzare de terminare a stocului pare să fi avut succes, mulţi americani anunţând pe diferite canale internet că au reuşit să cumpere tablete de la magazinele locale Best Buy. Produsul la reducere a apărut şi pe site-ul retailerului.

Ceea ce pare să le scape clienţilor, conform celor de la Forbes, este faptul că sistemul WebOS are doar câteva sute de aplicaţii şi, odată cu punerea tabletei pe linia moartă, nu vor mai fi dezvoltate altele noi.

Nu vă faceţi însă griji. Dacă aveţi o astfel de tabletă trebuie doar să aşteptaţi. Cei de la xda-developers, cunoscuţi pentru portarea sistemelor Android pe alte device-uri care iniţial nu aveau un astfel de sistem, deja au început să caute soluţii şi pentru tableta celor de la HP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO