Business Hi-Tech

Patru noi start-up-uri intră în programul de accelerare Orange Fab

Patru noi start-up-uri intră în programul de accelerare...
15.02.2023, 14:58 112

Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa de telecomunicaţii din România, a inclus patru noi startup-uri în programul său de accelerare Orange Fab. Acestea dezvolt` soluţii în domenii precum telemedicină, semnalizare inteligentă a trecerilor de pietoni, afişaj digital şi gestionarea locurilor de parcare pentru biciclete prin intermediul unei aplicaţii.

Prin alăturarea celor patru startup-uri de tehnologie, acceleratorul Orange Fab ajunge la un număr total de 44 de startup-uri înscrise în program din 2017 şi până în prezent. În cei 5 ani, Orange Fab şi-a extins domeniile de activitate pentru a răspunde nevoilor de business ale clienţilor, vizând direcţii precum reţelele 5G şi alte tehnologii de reţea care se vor dezvolta în viitor, IoT şi obiecte conectate, smart city şi mobilitate, fintech, smart retail, media şi divertisment, sănătate şi educaţie digitală.

Blume Technologies abordează problema numărului mare de accidente ce au loc pe trecerile de pietoni nesemaforizate, acestea reprezentând 25% din totalul accidentelor în care pietonii sunt implicaţi în România. Soluţia dezvoltată oferă un sistem de avertizare pentru trecerile de pietoni nesemaforizate bazat pe inteligenţa artificială. Acesta detectează comportamentul pietonilor şi atenţionează şoferii în legătură cu prezenţa pietonilor şi partea de carosabil de pe care vor să traverseze. De asemenea, sistemul înregistrează zona trecerii de pietoni şi colectează date de trafic care sunt furnizate sub formă de statistici către autorităţile publice.

CardioMedive susţine că a dezvoltat un dispozitiv modular pentru toată familia, care integrează într-un singur loc toată călătoria medicală a pacientului, de la screening-ul bolii, telediagnostic, monitorizarea continuă şi examinarea clinică a pacientului de acasă.

Rastel.io îşi propune să rezolve problema locurilor de parcare pentru biciclete prin crearea unei reţele smart de parcări sigure. Prin intermediul aplicaţiei mobile rastel.io, bicicliştii pot găsi şi accesa cu uşurinţă toate parcările din reţea, fără a avea nevoie de mai multe chei sau cartele de acces. De asemenea, aplicaţia oferă companiilor posibilitatea de a se promova prin crearea de campanii de încurajare şi recompensare a mersului pe bicicletă.

Spectro:o reprezintă o soluţie completă de afişaj digital, care permite personalizarea experienţei de cumpărături din magazine, precum şi comunicarea cu clienţii şi angajaţii. Prin intermediul unei platforme digitale intuitive, Spectro:o ajută brandurile din domenii precum retail, HoReCa, sănătate şi producţie să gestioneze şi să distribuie conţinut multimedia pe un număr nelimitat de ecrane, în oricâte puncte de vânzare este necesar. Această soluţie se adresează companiilor care caută să îmbunătăţească şi să personalizeze experienţa în punctele de prezenţă şi, implicit, să-şi crească vânzările prin afişaj digital de impact.

În cei cinci ani de existenţă, Orange Fab a achiziţionat produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program şi implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO