Business Hi-Tech

?Parintii" lui Google devin si mai bogati

22.11.2004, 00:00 18

Cei doi fondatori ai motorului de cautare Google, Sergey Brin si Larry Page, intentioneaza sa vanda cate 7,2 milioane de actiuni in urmatoarele 18 luni, operatiune in urma careia fiecare dintre cei doi va deveni mai bogat cu 1,2 miliarde de dolari, relateaza presa internationala.
Si directorul executiv al companiei, Eric Schmidt, spune ca vrea sa vanda 2,2 milioane de actiuni, care ar trebui sa-i aduca 370 milioane de dolari. Calculele sunt facute luand in considerare cel mai recent pret tranzactionat la bursa din New York pentru o actiune Google - 169,40 dolari.
Cu toate ca Google are rezultate financiare bune (profitul si vanzarile s-au dublat in trimestrul trei fata de perioada similara a anului trecut), oficialii companiei avertizeaza ca evolutia rapida de pana acum ar putea sa fie franata de competitia in crestere pe piata publicitatii online.
Rivali precum Microsoft si Yahoo au declarat in repetate randuri ca sunt gata sa atace pozitia de lider detinuta de Google pe aceasta piata.
Recent, divizia de publicitate online Overture Service detinuta de Yahoo a anuntat ca si-a prelungit intelegerea cu portalul web MSN operat de Microsoft pana in iunie 2006. Prin aceasta colaborare, utilizatorii care efectueaza cautari online pe portalul MSN primesc, alaturi de rezultate, o serie de link-uri catre site-urile sponsorilor, link-uri incarcate pe pagina de catre Overture.
Overture este partener cu MSN inca din 2001, iar in 2003 a fost cumparata de catre Yahoo in schimbul a 1,7 miliarde de dolari.
In ciuda speculatiilor cum ca Microsoft intentioneaza sa-si dezvolte propriul serviciu de publicitate online, analistii spun ca aceasta prelungire a intelegerii cu Yahoo arata ca Bill Gates nu va intreprinde nimic in acest sens, cel putin pentru urmatorii 2 ani. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO