Business Hi-Tech

Orange susţine că are cel mai rapid timp de conectare a apelurilor de voce

Ştefan Slavnicu, director tehnic în cadrul Orange România

Ştefan Slavnicu, director tehnic în cadrul Orange România

Autor: Ioana Nita

21.07.2017, 00:00 481

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, parte a grupului telecom francez cu acelaşi nume, a obţinut o certificare de performanţă pentru reţeaua operată din partea auditorului Systemics-PAB. Acesta din urmă a desfăşurat în perioada mai-iunie o campanie de măsurare a performanţelor reţelelor mobile în România, rezultatele acesteia plasând reţeaua Orange România pe primul loc în ceea ce priveşte accesibilitatea şi disponibilitatea serviciilor de voce, cât şi datorită vitezei de date mobile oferită. Studiul a fost realizat în 22 de mari oraşe la nivel naţional, precum şi pe drumurile de legătură, pentru a oferi rezultate concludente.

„Reţeaua Orange a evoluat de-a lungul celor două decenii de prezenţă pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri care reprezintă jumătate din populaţia României. Pentru a ne asigura de fiecare dată că suntem în pas cu aşteptările utilizatorilor, am iniţiat procese riguroase de auditare. Aceste procese ne asigură că oferim conectivitate la viteze superioare şi servicii de voce la cele mai înalte standarde”, a declarat Ştefan Slavnicu, director tehnic în cadrul Orange România. Certificarea oferită de Systemics arată că reţeaua Orange oferă cel mai rapid timp de conectare a apelurilor de voce. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, timpul de conectare a apelului a scăzut cu 26%. În ceea ce priveşte datele mobile, clienţii pot descărca un fişier de 1GB în 2 minute şi 24 de secunde. Pe lângă certificarea oferită de Systemics, în decembrie 2016 compania a primit, pentru al treilea an consecutiv, din partea auditorului independent LCC International certificarea pentru cea mai bună reţea din România, atât pentru serviciile de internet mobil, cât şi pentru cele de voce, inclusiv apelurile 4G. Orange România este singurul operator care oferă acoperire 100% la nivel urban pentru serviciile 4G. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO