Business Hi-Tech

Orange reduce tarifele pentru roaming

20.05.2008, 21:33 20

Grupul de telefonie mobila Orange, detinut de France Telecom, a lansat noi planuri tarifare pentru serviciile de date si voce in roaming, care sunt disponibile si pentru clientii Orange Romania.
Unul din produsele lansate este "Travel Data Daily", o optiune destinata utilizatorilor ocazionali de servicii de date in roaming, care are un tarif unic de utilizare, pe zi. Astfel in functie de fiecare tara, tariful fix al optiunii este cuprins intre 12 si 15 euro (fara TVA) pentru 50 MB de trafic pentru acces timp de o zi la internet in cadrul UE. Conform Orange, optiunea asigura reduceri ale facturii cu pana la 90% fata de tarifele standard practicate de companie. Optiunea va fi disponibila incepand din aceasta vara in Marea Britanie, Franta, Spania, Polonia, Belgia, iar pana la sfarsitul anului in Slovacia. Clientii Orange Romania vor avea acces la oferta Travel Data Daily incepand din 16 iunie si vor primi un trafic de date inclus mai mare, de 60 MB, la tariful de 15 euro (fara TVA).
O alta optiune lansata de Orange este "Favourite Countries" (Tari favorite - n. red.), prin care clientii pot alege una sau mai multe tari pentru care sa aiba acces la tarife mai mici la apelurile efectuate atunci cand se afla in roaming in Uniunea Europeana, indiferent de reteaua utilizata.
Optiunea Favourite Countries asigura tarife mai mici cu 18% pana la 60%, raportat la eurotarifele reglementate pentru roaming - conform oficialilor Orange. Oferta este disponibila, in prezent, in Romania si in Franta si este in curs de extindere si in alte filiale Orange din lume. Optiunea Favourite Countries se activeaza prin plata unei taxe lunare de 12 euro (pentru tari din UE, Elvetia si Republica Moldova) sau de 36 de euro (pentru Turcia, China, Israel si Liban). Dupa activarea optiunii, utilizatorul alege o tara favorita, si primeste un credit egal cu valoarea taxei (12 sau 36 de euro), care va fi "consumat" prin apelurile primite sau initiate in roaming. Tariful pentru fiecare convorbire difera in functie de tipul de apel si destinatia acestuia.
Oficialii Orange afirma ca vor introduce din acest an o serie de noi masuri prin care se urmareste ca utilizatorii de laptopuri sa beneficieze de o transparenta in timp real cu privire la costurile utilizarii serviciului de date. Astfel, pana la finele anului 2008 toti clientii care utilizeaza roamingul de voce sau date vor primi si alerte SMS automate care sa prezinte tarifele de roaming.
Anuntul Orange are loc in contextul in care la Bruxelles exista planuri pentru reglementarea tarifelor pentru interntul in roaming, in mod similar cu tarifele pentru apelurile in roaming.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO