Business Hi-Tech

Orange, primul operator care aduce iPhone

19.05.2008, 19:34 14

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, va include din acest an in oferta proprie terminalul Apple iPhone, in urma unui acord semnat intre grupul France Telecom, actionarul operatorului si compania americana.
Orange nu a precizat incepand de cand si la ce pret va comercializa aparatul, insa, daca speculatiile presei internationale se vor dovedi corecte operatorul va lansa terminalul luna viitoare, atunci cand Apple va pune pe piata un nou model, care va include tehnologia 3G.
"Credem ca piata romaneasca ofera un real potential pentru adoptia ultimelor noutati din domeniul comunicatiilor", a declarat directorul diviziei Product a Orange Romania, Vanina Ungureanu.
In acelasi timp, reprezentantii companiei IRIS - distribuitorul exclusiv al produselor Apple pe piata locala, au declarat ca decizia Apple a fost determinata si de interesul ridicat, manifestat de romani pentru acest mobil.
Apple a reusit sa creeze un urias val de atentie catre iPhone, compania fiind sustinuta atat de o strategie de marketing eficienta cat si de functiile telefonului, dintre care s-au remarcat usurinta de a naviga pe internet pe ecranul sensibil la atingere sau faptul ca terminalul nu are o tastatura clasica.
Initial Apple a comercializat iPhone doar prin contracte exclusive cu operatori de telefonie mobila, in timp ce in prezent iPhone este gasit pe unele piete prin doi operatori diferiti. Teoretic, aceasta schimbare ar putea duce la situatia in care iPhone sa fie comercializat in Romania si de Vodafone sau Cosmote.
Restrictiile impuse de Apple nu au oprit insa aparitia iPhone si pe alte piete decat cele pe care mobilul a fost lansat oficial, in aceasta situatie fiind si Romania. Apple iPhone nu este insa o raritate pe piata locala, terminalul fiind utilizat de cateva zeci de mii de romani - conform unei statistici realizate de trafic.ro. Site-ul a identificat aproape 40.000 de utilizatori care au accesat site-uri monitorizate prin trafic.ro de pe un terminal iPhone.
Grupul francez Orange si Apple au semnat un acord pentru comercializarea iPhone in Romania, Austria, Belgia, Republica Dominicana, Egipt, Iordania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Elvetia si in mai multe tari din Africa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO