Business Hi-Tech

Orange ne pregateste de EDGE

15.04.2004, 00:00 15

Orange Romania, al doilea operator de telefonie mobila GSM de pe piata autohtona, dupa numarul de clienti atrasi anul trecut, va participa la targul IT &C CERF 2004 cu ultimele noutati in materie de EDGE, tehnologia care permite accesarea Internetului si transferul de date la viteza mare de pe celular.
Compania va face demonstratii de tehnologie si aplicatii EDGE in standul sau din pavilionul 16-17, spun reprezentantii companiei. EDGE este o tehnologie intermediara intre GPRS (disponibila acum in retelele GSM) si 3G, serviciile de telefonie mobila de generatia a treia care vor permite utilizatorului sa expedieze nu numai texte dar chiar si filme la viteze mari, inclusiv sa participe la videconferinte in direct folosindu-si numai celularul.
Prin EDGE pachetele de date sunt transmise de trei ori mai rapid decat prin GPRS. Astfel, pe langa imbunatatirea aplicatiilor existente precum navigarea pe Internet, accesul la retelele private constituite de obicei in cadrul companiilor si transmisia mesajelor de tip e-mail in conditii de mobilitate, EDGE face posibila aparitia unei noi categorii de aplicatii multimedia care au nevoie de o viteza mai mare de transmisie decat cele concepute pentru GPRS.
Orange Romania se pregateste sa lanseze primele servicii EDGE de pe piata romaneasca in a doua jumatate a acestui an, mai precis in trimestrul al patrulea.
Orange avea la sfarsitul anului trecut 3,3 milioane de clienti, pe serviciile de voce, atat prepaid (cartele reincarcabile) cat si post-paid (abonamente). Compania este detinuta in majoritate de firma-mama Orange.
iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO