Business Hi-Tech

Orange extinde puternic aria de acoperire a serviciilor de acces mobil la internet

Orange extinde puternic aria de acoperire a serviciilor de acces mobil la internet

In mai putin de sase luni, Orange a ajuns la o retea de 79 de localitati in care ofera internet mobil la 3,6 Mbps.

22.11.2007, 17:32 188

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a majorat de aproape doua ori numarul localitatilor acoperite de serviciile de acces mobil la internet cu viteze de descarcare a datelor (download) de pana la 3,6 Mbps, la 79 de localitati. Astfel, Orange furnizeaza in prezent servicii de acces mobil la web in 44 de municipii, 10 orase si mai multe zone rezidentiale de langa marile centre urbane. Anterior, serviciile de acces la Internet 3G+ erau disponibile in 42 de orase.
Una din zonele in care Orange a extins acoperirea serviciilor este cea montana, internetul mobil la viteze de pana la 3,6 Mbps fiind acum disponibil in Poiana Brasov, Bran, Moeciu, Rasnov, Sinaia, Busteni, Predeal si Timisu de Jos. Serviciile operatorului au fost extinse si in zone rezidentiale de langa Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi si Timisoara. Pana la sfarsitul anului, Orange va extinde acoperirea 3G+ in alte 10 statiuni de vacanta si in mai multe municipii si zone rezidentiale din jurul acestora.
"Urmarim sa extindem acoperirea serviciilor de date mobile la viteza 3G+ in principalele orase ale tarii, in zone rezidentiale din jurul acestora, precum si in zonele in care cererea pentru aceste servicii este cea mai ridicata. Spre exemplu, zonele acoperite in prezent din jurul Bucurestiului sunt Balotesti, Bragadiru, Buftea, Cernica, Chiajna, Chitila, Ciorogarla, Corbeanca, Dobroesti, Glina, Gruiu, Jilava, Magurele, Mogosoaia, Otopeni, Pantelimon, Popesti-Leordeni, Snagov si Voluntari", a declarat pentru ZF Liviu Turcu, Product Manager la Orange Romania. "In paralel cu extinderea retelei de broadband mobil, vom investi si in densificarea acoperirii 3G+ in zonele in care serviciile au fost deja lansate, pentru a sustine cresterea utilizarii serviciilor de date mobile", a adaugat el.
Orange si-a extins puternic in acest an aria de acoperire a serviciilor mobile de date, investitia in aceste proiecte fiind de ordinul zecilor de milioane de euro. Serviciile de acces la web la viteze de download de pana la 3,6 Mbps au fost lansate pe 25 iunie, in zece orase.
"Orange a investit mai multe zeci de milioane de euro anul acesta in extinderea retelei de date mobile, in lansarea si promovarea serviciilor 3G+. Furnizorii de echipamente de retea sunt Huawei, Ericsson si Alcatel-Lucent", a spus Liviu Turcu.
Vodafone, cel mai mare concurent al Orange de pe piata locala, furnizeaza in prezent servicii de acces mobil la internet la viteze de pana la 3,6 Mbps in 41 de orase, urmand ca pana la sfarsitul lunii acesta sa creasca la 52.
Investitile realizate de operatorii de telefonie mobila in extinderea puternica a serviciilor de date sunt explicate de oficialii companiilor prin necesitatea de a crea noi surse de venituri pentru a compensa scaderea previzibila, incepand de anul viitor, a numarului de clienti noi adaugati si a veniturilor din serviciile de voce.
"Pe masura ce piata de telefonie mobila se apropie de maturitate, oportunitatile de crestere organica se vor reduce si de aceea este vital pentru noi ca operator sa ne mentinem veniturile si sa ne concentram puternic pe extinderea veniturilor din serviciile de date, pentru a compensa cresterea mai redusa din adaugarea de noi clienti", declara anterior Richard Moat, CEO Orange Romania.
Orange, parte a grupului France Telecom, este cel mai important operator local de telefonie mobila, cu 9,31 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie 2007. Pe piata telefoniei mobile mai activeaza Vodafone - 8,58 milioane de utilizatori, Cosmote - trei milioane de clienti si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu peste 500.000 de abonati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO