Business Hi-Tech

Oracle primeste unda verde de la UE pentru preluarea PeopleSoft

29.10.2004, 00:00 14



Comisia Europeana a anuntat ca a aprobat fara nici o conditie planurile Oracle de a cumpara rivalul sau PeopleSoft, negasind in aceasta tranzactie premizele formarii vreunui monopol.



Comisarul european Mario Monti a spus ca analiza acestui caz a demonstrat ca preluarea PeopleSoft nu va produce nici un efect negativ, creand de fapt un concurent mai puternic pentru liderul pietei, SAP. Decizia vine dupa ce Departamentul Justitiei din SUA, unde PeopleSoft are o pozitie mai puternica, a estimat de asemenea ca o astfel de preluare nu afecteaza piata, care va ramane la fel de concurentiala. Oracle si-a reinnoit recent oferta de preluare a companiei rivale, insa se pare ca valoarea ofertei va fi revizuita negativ, pentru ca PeopleSoft valoreaza mai putin decat in urma cu un an. Consiliul Director al PeopleSoft l-a concediat recent pe directorul executiv Craig Conway, principalul opozant al preluarii companiei de catre Oracle.



Concedierea lui Conway va costa bugetul companiei americane PeopleSoft cel putin 3,2 milioane de dolari, au declarat oficiali ai companiei.



Aceasta suma reprezinta salariul si bonusurile pe urmatorii doi ani, cat ar mai fi continuat contractul lui Conway daca el nu ar fi fost concediat fara explicatii in urma cu cateva saptamani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO