Business Hi-Tech

Oracle concediaza 5.000 de angajati

17.01.2005, 00:00 200

In urma achizitionarii companiei rivale PeopleSoft, producatorul american de software pentru afaceri Oracle a anuntat ca va concedia 5.000 de persoane, adica 9% din totalul angajatilor sai. Intre cei la care se va renunta urmeaza sa intre si o parte dintre fostii angajati PeopleSoft, relateaza presa internationala.
Oficialii Oracle au spus in mai multe randuri ca intentioneaza sa pastreze peste 90% dintre fostii angajati PeopleSoft responsabili cu dezvoltarea si asistenta tehnica a aplicatiilor. Acestia vor continua sa lucreze la proiectele actuale si apoi vor incepe munca la viitoarele versiuni, a spus un oficial al Oracle.
"Prin decizia sa de a retine marea majoritate a personalului tehnic PeopleSoft, Oracle va putea sa-si tina promisiunile facute clientilor acestei companii cu privire la pastrarea produselor software si a asistentei tehnice pentru acestea", a spus Larry Ellison, director executiv Oracle.
La sfarsitul saptamanii trecute, Oracle a inceput notificarea angajatilor care isi vor pierde locurile de munca, majoritatea concedierilor urmand sa aiba loc in urmatoarele 10 zile, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO