Business Hi-Tech

Operatorii telecom: În Timişoara nu există un proiect de infrastructură subterană spre deosebire de alte oraşe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate cu sprijinul autorităţilor locale

Operatorii telecom: În Timişoara nu există un proiect...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2019, 12:47 683

Companiile Orange, Telekom şi Vodafone atrag atenţia autorităţilor din Timişoara, care au dezafectat cablurile aeriene din anumite zone pe 18 martie, că oraşul are nevoie de un proiect de infrastructură subterană, model dezvoltat de alte localităţi, şi de un grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat şi agreat împreună cu operatorii telecom.

”Spre deosebire de alte oraşe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/cu sprijinul autorităţilor locale (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanţa), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat şi prezentat încă de autorităţile locale din Timişoara, deşi această situaţie este în discuţie de mai mulţi ani. Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a reţelei subterane, împreună cu acţiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de internet, televiziune şi telefonie pentru clienţii noştri, se arată într-un comunicat al  Asociaţiei Operatorilor Mobili din România şi UPC Romania.

Companiile au comunicat autorităţilor locale că sunt deschise să găsească împreună soluţii pentru dezvoltare sustenabilă a reţelelor de comunicaţii electronice.

Membrii AOMR si UPC România vor continua să desfăşoare operaţiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localităţile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autorităţile locale, inclusiv în Timişoara.

Reprezentanţii Primăriei Timişoarei, inclusiv primarul Nicolae Robu, au tăiat în seara de 18 martie mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi în centrul oraşului. Primarul s-a declarat nemulţumit de faptul că operatorii de telefonie şi internet nu au mutat cablurile în subteran. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO