Business Hi-Tech

Omnilogic: Vrem sa mai cumparam si un furnizor de servicii pe tehnologie HP

Omnilogic: Vrem sa mai cumparam si un furnizor de servicii pe tehnologie HP

Gabriel Marin si Vasile Baltac au anuntat ieri oficial achizitia SoftNet de catre Omnilogic

21.09.2006, 19:28 80

Omnilogic, cel mai mare jucator de pe piata locala de distributie IT&C, are un plan de achizitii care nu se limiteaza la tranzactia deja incheiata cu SoftNet si are in vedere cumpararea unei companii care furnizeaza servicii pe tehnologie HP si a unui furnizor de continut.
"Din 'box moving' (distributie de produse - n. red.) se castiga foarte putini bani. Pentru a ne atinge obiectivul de a avea in 2010-2011 o cifra de afaceri de un miliard de dolari, este vital sa avem in portofoliu servicii IT si de dezvoltare soft", a declarat Gabriel Marin, directorul general si principalul actionar al companiei.
"Nu ne intereseaza firme nou-infiintate, ci companii care au deja cota de piata si clienti. De asemenea, urmarim doar tranzactii prin care sa preluam tot pachetul de actiuni, nu vrem sa facem un joint-venture sau sa devenim actionari minoritari", a adaugat seful Omnilogic.
Statutul de principal partener pe software al IBM si faptul ca SoftNet Development & Consulting (SD&C) are clienti puternici in mediul bancar au fost doua dintre elementele cheie care au determinat Omnilogic sa cumpere SoftNet, a declarat Gabriel Marin. Conform acestuia, valoarea tranzactiei, realizata exclusiv in numerar si finantata din fondurile proprii ale Omnilogic, a fost de "cateva milioane de dolari". Surse din piata afirma ca actionarii SoftNet au incasat mai putin de cinci milioane de dolari.
Principalul actionar al SD&C, o companie cu 40 de salariati, a fost Vasile Baltac, fondatorul grupului de firme SoftNet. Alaturi de acesta au mai avut actiuni la companie noua persoane fizice, angajati ai SD&C, si compania SoftNet Services.
"Este vorba de oameni din managementul firmei si de alte persoane care au contribuit la activitatea companiei", a explicat Baltac, care a incasat cea mai mare cota din valoarea tranzactiei, el fiind actionarul majoritar. Conform prevederilor acordului de achizitie, Vasile Baltac va ramane membru in consiliul de administratie al SD&C pentru o perioada de cel putin doi ani.
"Recuperarea investitiei in SD&C se va face cel mai tarziu la finele anului 2007. Estimez ca societatea va inregistra la finele anului viitor o crestere a cifrei de afaceri de pana la 12-15 milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 2,5 milioane de dolari la finele anului 2005. In 2010, cred ca firma va ajunge la o cifra de afaceri de 70-80 milioane de dolari", a mai spus Marin.
"SD&C este si va ramane o entitate juridica de sine statatoare, cu un management distinct. Conducerea va fi asigurata de actualul manager al companiei, Mihai Popescu, unul dintre fostii actionari ai SD&C", a spus Gabriel Marin. El a declarat ca nu a apelat la un evaluator specializat, ci ca evaluarea a fost realizata intern de catre Omnilogic. "Avocatii care ne-au asistat in cadrul tranzactiei au fost cei obisnuiti ai celor doua companii. Nu am apelat in mod special la o casa de avocatura pentru acest deal", a adaugat el.
Infiintata in anul 1992, Omnilogic BGS a avut anul trecut o cifra de afaceri de 135 mil. euro. La sase luni, compania a avut o cifra de afaceri de aproape 100 de milioane de dolari, a spus pentru ZF Gabriel Marin. Grupul SoftNet si-a inceput activitatea in 1996 si a avut anul trecut un business de 3,6 mil. euro. SoftNet isi va continua activitatea cu cele patru companii ramase dupa tranzactie, unde lucreaza aproximativ 80 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO