Business Hi-Tech

Obsesia spam: Symantec cumpara Brightmail

21.05.2004, 00:00 33

Symantec, cel mai mare producator mondial de software de securitate, a fost de acord sa achizitioneze contra sumei de 370 de milioane de dolari Brightmail, o companie specializata in programe anti-spam.
Plata va fi efectuata cu cash daca tranzactia va fi in cele din urma efectuata, scrie presa internationala. Tehnologia pusa la punct de Brightmail pentru filtrarea mesajelor de e-mail nedorite dar si a celor care contin virusi se adreseaza in special companiilor, furnizorilor de servicii Internet si operatorilor de comunicatii.
Brightmail, cu sediul in San Francisco, a depus in martie dosarul pentru o oferta publica in vederea intrarii la bursa. In 2003, compania inregistrase un profit net de 1,1 milioane de dolari la o cifra de afaceri totala de 26 de milioane de dolari. Cu un an in urma, rezultatele companiei nu fusesera atat de bune, Brightmail raportand o pierdere neta de 5,2 mil. $ la venituri totale de 12,1 milioane de dolari.
Cunoscuta mai ales pentru programele sale Norton Antivirus, Symantec isi extinde in prezent gama solutiilor de securitate care merg de la software pana la servicii si hardware. Respectand aceasta strategie, Symantec a facut cateva achizitii in ultimii ani, care au inclus companiile SafeWeb si On Technology.
Symantec a investit in Brightmail in iulie 2000 iar in prezent detine 11% din companie.
In triemstrul al patrulea al anul fiscal care s-a incheiat pe 2 aprilie, Symantec a raportat un profit net de 117 milioane de dolari (echivalent cu 35 centi pe actiune), peste estimarile analistilor din piata. In urma cu un an profitul net se ridicase la 68 milioane de dolari (21 centi/actiune).
In acelasi timp, veniturile trimestriale au urcat la 556 milioane de dolari, cifra marcand o crestere cu 43% fata de anul anterior.
"Spam-ul a devenit in ultimul timp o amenintare tot mai mare la adresa companiilor, intrecand ca importanta chiar si virusii informatici si devenind in acelasi timp principala bataie de cap pentru administratorii de retele", afirma John Thompson, presedintele si directorul executiv al Symantec.
iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO