Business Hi-Tech

Numărul 1 la portare de 23 de luni. RCS&RDS rămâne cel mai puternic magnet de pe piaţa de telefonie mobilă

Numărul 1 la portare de 23 de luni. RCS&RDS rămâne cel...

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2016, 00:04 3182

Compania de cablu RCS&RDS a atras şi în luna martie cel mai mare număr de clienţi de telefonie mobilă de la rivali prin portare - procedura prin care un client îşi schimbă furnizorul de servicii de comunicaţii păstrându-şi numărul de telefon - soldul utilizatorilor atraşi în ultimii doi ani de la Orange, Vodafone şi Telekom apropiindu-se de 700.000, arată datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Din luna mai 2014 RCS&RDS a atras în fiecare lună cel mai mare număr de clienţi de la rivali prin portare, conform datelor ANCOM.

Informaţiile de la arbitrul telecom arată o revenire puternică a Orange pe acest segment, numărul de clienţi atraşi de la rivali în martie fiind în creştere cu 80% şi uşor mai ridicat decât cel raportat de Vodafone.

Rezultatele Telekom România s-au îmbunătăţit, dar grupul de comunicaţii fixe şi mobile rămâne cel mai slab jucător de pe piaţă din acest punct de vedere atât la nivelul lunii martie cât şi a primului trimestru.

Datele privind portările furnizate de ANCOM nu creionează imaginea completă a pieţei locale de telecomunicaţii, însă reprezintă totuşi un bun indicator al atractivităţii ofertelor şi al capacităţii operatorilor de a determina clienţii altor companii să-şi schimbe furnizorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO