Business Hi-Tech

Noi servicii pentru utilizatorii de Gmail

23.07.2004, 00:00 11

Utilizatorii serviciului de e-mail gratuit Gmail al firmei Google au posibilitatea, incepand de saptamana aceasta, sa importe agendele personale de adrese pe care le detin la alti provideri de servicii e-mail. Noul serviciu a fost implementat de catre Google fara nici un fel de anunt prealabil, conform politicii discrete practicate de companie inainte de preconizata listare la bursa, catre sfarsitul acestui an.
Utilizatorii Gmail pot sa-si transfere agendele cu adrese de e-mail pe care le au in conturile de la Yahoo Mail, serviciul Hotmail al Microsoft, precum si la AOL Mail. Yahoo permite exportul de adrese intr-un fisier care poate fi apoi importat automat in Gmail, insa cei de la Hotmail si AOL nu au implementat o asemenea functie. Acest lucru inseamna ca utilizatorii Hotmail si AOL trebuie sa parcurga mai multi pasi: mai intai creaza un fisier de tip baza de date cu adresele dorite, dupa care il importa in contul Gmail.
Dezvoltatorii Gmail au inclus si posibilitatea de a transfera agende de adrese din clientul de e-mail Microsoft Outlook, care functioneaza atat cu Yahoo Mail, cat si cu Hotmail.
Cei de la Google au mai implementat inca doua noutati pentru utilizatorii Gmail: posibilitatea de a include automat o semnatura personalizata la mesaje, precum si suport pentru browserul de Internet Safari al companiei Apple Computer.
Reprezentantii Yahoo au spus ca noutatile de la Gmail nu vor schimba raportul de forte de pe piata e-mailului gratuit, in timp ce Microsoft nu a facut inca nici un comentariu.



 



 




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO