Business Hi-Tech

Nissan face din masina consola de jocuri

24.01.2006, 21:25 39

Masina - consola de jocuri creata de Nissan tine in continuare prima pagina a publicatiilor IT&C, dovada ca a atins o coarda sensibila: multimedia, care nu mai poate lipsi nici macar din industria auto. Prototipul Urge de la Nissan nu trebuie judecat dupa consum sau acceleratie, ci dupa numarul de poligoane procesate pe minut, caracteristica cautata de un gamer.

Nissan Urge are instalata in portbagaj ultima consola de jocuri de la Microsoft, Xbox 360, care poate genera 500 de milioane de poligoane pe secunda. Consola este suficient de puternica pentru a afisa imagini realistice ale unui popular simulator de curse cu masini pe ecranul care coboara in dreptul parbrizului.

Comenzile consolei Xbox se pot face chiar prin volanul si pedalele masinii, cand aceasta este parcata. Muzica si sunetele jocului sunt redate prin sistemul audio al automobilului.

Mai multe modele de masini au la bord o consola de jocuri, insa Urge este primul prototip care a transformat masina intr-o consola de jocuri. Urge este creat in laboratoarele de design ale Nissan din San Diego si este o alta incercare a industriei auto de a atrage adolosecentii si tineretul.

Prototipul de la Nissan este in mare parte realizat pe baza unor sondaje online, conform lui John Cupi, director de design la Nissan. Motorul nici nu mai conteaza prea mult pentru cei de la Nissan, care nici macar nu au mai dat publicitatii specificatiile tehnice. Acesta este vizibil, sub o capota transparenta. Cei de la Nissan numesc acest design "minimalism la maxim".

Sunt foarte putine sanse ca Urge sa intre in productie. Ceea ce conteaza este conceptul.

Prototipul este un raspuns al unor schimbari culturale. Cumparatorii tineri s-au dovedit mai fascinati de inovatiile din telefonia mobila sau din industria de jocuri si mai putin interesati de inovatiile din industria auto. "Vizitam des ateliere de tuning auto pentru a vedea cum gandesc tinerii", explica Cupid. "Urge ajuta la reinventarea masinii sport pentru urmatoarea generatie de tineri", a adaugat Cupit.

Consola de jocuri nu este singura tehnologie incorporta. Cei de la Nissan au dotat Urge si cu un adaptor pentru iPod, care poate fi folosit la nevoie si ca o cheie electronica pentru a porni motorul. Masina vine la cutie cu "Project Gotham Racing", un simulator de curse auto, joc ce este foarte popular printre posesorii de console Xbox.

In teorie, doi posesori de Nissan Urge ar putea parca unul langa altul si sa se intreaca virtual pe strazile din Las Vegas, cu ajutorul unei conexiuni prin unde radio. Daca ar fi folosit Internetul, cei doi posesori de Nissan Urge ar putea sa se afle la mii de kilometri distanta si tot sa poata participa amandoi la o cursa de masini.

Crearea unei masini din joc a durat opt zile si este compusa din 80 de mii de poligoane. Jocul este atat de realist incat jucatorul poate vedea cum gandaci sunt striviti de parbrizul masinii virtuale. In mod ciudat, Nissan Urge nu are o prezenta virtuala in joc. Probabil ca acest lucru va fi remediat curand, avand in vedere ca noi modele de masini pot fi descarcate de pe site-ul de Internet al jocului.



Nissan Urge pentru noua generatie

* Nissan Urge este prima masina transformata intr-o consola de jocuri, comenzile din joc putand fi activate prin volanul si pedalele masinii.

* Urge are un adaptor pentru iPod, care poate fi folosit la nevoie si drept cheie pentru a porni motorul

* Cumparatorii tineri s-au dovedit mai fascinati de inovatiile din telefonia mobila sau din industria de jocuri decat de inovatiile din industria auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO