Business Hi-Tech

Nintendo va lansa o nouă consolă Wii în 2012

Autor: Ştefan Vrabie

26.04.2011, 23:29 49

Nintendo, cel mai mare producător mondial de console de jocurivideo, va începe să vândă o nouă versiune de Wii în 2012, iar unmodel prototip va fi dezvăluit în iunie la expoziţia E3 Expo dinLos Angeles, scrie Bloomberg.

Noua consolă trebuie să ajute la revitalizarea câştigurilor şila combaterea concurenţei din partea Sony şi Microsoft. Nintendotrebuie să lupte şi cu jocurile de un dolar bucata de pe iPhone saucu jocurile gratuite oferite de pe reţelele sociale.

Noua consolă Wii ar putea avea un controller cu displaytouch-screen, suport pentru imagini HD şi va avea preţul între 350şi 400 de dolari. Oficialii Nintendo au declarat că au vândut maimult de 86 de milioane de console Wii de la debutul său în2006.

În comparaţie, Sony estimează că a vândut 50 de milioane dePlayStation 3 până la sfârşitul lunii trecute, în timp ce firma decercetare Barclays estimează că Microsoft a vândut circa 52 demilioane de console Xbox 360 până la sfârşitul lui martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO