Business Hi-Tech

Nintendo are succes in SUA cu noua consola DS

03.12.2004, 00:00 14

Cel mai mare producator de console portabile pentru jocuri video, compania japoneza Nintendo, a anuntat vanzari ?peste asteptari" ale noii console Nintendo DS in prima saptamana de la debutul pe piata din Statele Unite, relateaza Bloomberg.
Compania, care obtine peste 60% din venituri prin vanzarea de console de jocuri si software pentru aceste dispozitive, a comercializat 500.000 de console Nintendo DS in prima saptamana pe piata americana, dupa lansarea care a avut loc pe 21 noiembrie.
Vanzarile foarte bune sunt un semn al succesului campaniei de promovare care a costat 30 de milioane de euro si care si-a fixat drept scop atragerea de cat mai multi clienti cu cateva zile inainte ca rivalul Sony sa debuteze pe aceasta piata, ce valoreaza 2,2 miliarde de euro la nivel mondial, spun analistii.
Sony va debuta pe piata consolelor portabile mai intai in Japonia, pe 12 decembrie, cu mult-asteptata PlayStation Portable. Aceasta va ajunge pe piata americana si in Europa primavara viitoare.
Nintendo a anuntat ca intentioneaza sa vanda 5 milioane de console DS in toata lumea, pana la finalul lui martie 2005. Consola costa 113 euro, cel mai mare pret cerut vreodata de Nintendo pentru un aparat de acest gen. In schimb, PlayStation Portable va costa intre 145 si 180 de euro, in functie de numarul de accesorii cu care este cumparata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO