Business Hi-Tech

News Corp., Time Warner si Viacom - in razboi cu YouTube

15.03.2007, 20:07 21

Incercarea legala a Viacom de a opri distributia materialelor cu copyright de pe site-ul YouTube al Google a atras sprijinul rivalilor media precum Time Warner, scrie Bloomberg.
Viacom, care detine MTV Networks, a anuntat marti ca va cere daune in valoare de 1 mld. dolari (761 mil. euro) pentru cele aproximativ 160.000 de clipuri video incarcate fara permisiune pe YouTube.
Oficialii News Corporation au declarat ca Viacom are o atitudine justificata, in timp ce Time Warner a cerut YouTube sa scoata de pe site clipurile pentru care nu detine un acord legal de difuzare. Cele mai mari companii media din lume incearca sa exercite presiune asupra YouTube in timp ce incearca, pe de alta parte, sa semneze acorduri cu YouTube prin care sa-si distribuie legal continutul media celor peste 100 mil. utilizatori ai site-ului, din care sa obtina si bani. News Corporation si Viacom au anuntat saptamana trecuta ca lucreaza la dezvoltarea unor rivali pentru YouTube.
Popularul site sustine ca renunta la materiale cu copyright atunci cand detinatorul acestora protesteaza. In luna februarie, YouTube a fost de acord sa scoata peste 100.000 de clipuri Viacom, dupa ce companiile nu au ajuns la o intelegere financiara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO