Business Hi-Tech

Neogen: Plecarea sefului NetBridge relanseaza competitia in afacerile locale online

26.06.2006, 18:02 47

Orlando Nicoara, directorul general NetBridge, cea mai puternica companie ce activeaza pe Internetul romanesc, si-a anuntat demisia la sfarsitul saptamanii trecute. NetBridge a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape doua milioane de dolari, de aproximativ trei ori mai mare decat in 2004, conform detaliilor publicate de Nicoara pe blogul sau.
Oficialii companiei nu au dorit sa comenteze plecarea lui Nicoara, precizand ca in locul sau va fi numit interimar Cristian Petricianu, care pana in mai 2005 a fost directorul agentiei de publicitate TBWA Romania. Contactat de ZF, nici Orlando Nicoara nu a dorit sa precizeze motivele plecarii de la NetBridge. El a spus ca va anunta in viitorul apropiat ce urmeaza sa faca in continuare, precizand doar ca va activa tot in domeniul care l-a consacrat, Internetul.
De asemenea, el a precizat ca a detinut in cadrul NetBridge un pachet minoritar de actiuni pe care l-a cedat odata cu plecarea sa din cadrul companiei.
In piata existau mai multe zvonuri privind unele achizitii pe care oficialii NetBridge nu le-au recunoscut niciodata oficial. Odata cu demisia, Nicoara a publicat mai multe detalii despre afacerile NetBridge, confirmand zvonurile.
Practic, mare parte din jucatorii importanti ai Internetului romanesc au fost cumparati de NetBridge, precum Vodanet, Softure, Imedia. "Imedia devine membru in grup in vara anului trecut, o alta decizie strategica foarte importanta pentru ca practic 3 din cei 4 mari playeri din Internetul romanesc sunt in aceeasi curte izoland Neogenul", scrie Nicoara in blog-ul sau.
De altfel, plecarea lui Nicoara ar putea insemna diminuarea fortei pe care o detine NetBridge in piata romaneasca. "Forta companei era data de puterea financiara, dar si de experienta lui Orlando", a declarat pentru ZF Calin Fusu, director general Neogen.
"Prin plecarea lui, piata va deveni mai mai competitiva si sunt de parere ca toti cei care activeaza in aceasta piata vor avea de castigat", a adaugat el.
"Plecarea lui Orlando schimba pozitiile de forta din advertisingul romanesc si pune un semn de intrebare asupra planului NetBridge de a ingloba aproape toti jucatorii din piata, Vodanet si Imedia fiind cei mai mari dintre ei", a declarat pentru ZF Radu Ionescu, directorul general Kinecto. "Este evident ca Orlando pleaca din cauza unor probleme interne si nu pentru ca ar vrea sa isi continue cariera, si sunt curios ce efect vor avea atat aceste probleme interne din NetBridge, cat si plecarea lui Orlando asupra companiilor intrate in grup", a spus el. Parerea lui Ionescu este confirmata si de plecarea din cadrul NetBridge a lui Cristian Ditoiu, primul partener NetBribge, cel care coordona si detinea actiuni la Referat.ro, SfatulMedicului.ro, e-Referate si 220.ro. Conform unor surse, alti angajati ai NetBridge isi vor inainta demisiile in perioada urmatoare.
NetBridge a avut in 2004 o cifra de afaceri de 635.000 de euro, Nicoara dezvaluind pe blog-ul sau ca anul trecut compania a terminat cu o cifra de afaceri de trei ori mai mare. Compania detine prin agentia Boom.ro o cota de 60-70% din piata locala de publicitate online si gestioneaza reclamele de pe site-urile marilor grupuri media. Actionarul principal al NetBridge este un fond de investitii apartinand de New Century Holdings care mai detine pe piata romaneasca fondul Broadhurst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO