Business Hi-Tech

Neogen cumpara site-ul faces.md din Republica Moldova si se uita dupa noi achizitii

24.05.2007, 20:32 169

Compania Neogen, proprietarul portalului neogen.ro, si-a extins activitatea in Republica Moldova, prin achizitia site-ului Faces.md, unde pot fi gazduite pagini personalizate si care are peste 100.000 de utilizatori inregistrati, dupa ce si-a dezvoltat reteaua, in 2005, in Serbia si Bulgaria. Tranzactia a fost finalizata la inceputul saptamanii, suma fiind confidentiala.
Potrivit sistemului de monitorizare a traficului din R. Moldova, super.md, site-ul Faces.md este cel mai vizitat, la mare distanta de celelalte pagini din clasament. Neogen a deschis, deja, o reprezentanta la Chisinau, unde sunt angajati aproximativ 15 programatori.
"Neogen construieste o afacere regionala care sa dureze multi ani de acum incolo, deci faptul ca piata online din Moldova este zero, un milion sau 10 milioane nu fac cu adevarat diferenta. Asigurandu-ne locul 1 pe acea piata, vom beneficia in timp de cresterea penetrarii internetului si de transferul audientei pe internet, urmata de bugetele de publicitate", a explicat pentru ZF Calin Fusu, director general al Neogen. "Internetul nu prezinta diferente semnificative ca si utilizare de la o tara la alta; in toate tarile cele mai populare servicii sunt cele de joburi, dating si social media. Exista diferente doar ca nivel de penetrare a internetului, dar acestea tind sa se estompeze in timp", a adaugat el.
Neogen are birouri si in Serbia si Bulgaria, la care se adauga cele doua din Romania, la Bucuresti si Targu Mures, unde este sediul central. Personalul Neogen se ridica la aproape 80 de angajati.
In ce priveste planurile companiei in acest an, Fusu afirma ca Neogen va face si alte achizitii, una dintre ele fiind foarte aproape de finalizare. "Va urma in scurt timp o alta achizitie, dar nu pot da detalii pentru ca negocierile nu sunt finalizate inca. Bugetul de achizitii pe 2007 este de aproximativ un milion de euro, dar nu sunt sigur ca vom gasi suficiente site-uri interesante si la un pret rezonabil pe piata din Romania", a declarat Calin Fusu pentru ZF.
In Serbia, Neogen detine site-ul specializat in prietenii/matrimoniale Poljubac.com, care are peste 200.000 de utilizatori inregistrati, iar in Bulgaria firma a preluat o companie locala si a lansat un serviciu de recrutare personal si de fotografii. Neogen detine in Romania mai multe site-uri, printre care neogen.ro, bestjobs.ro si noi2.ro, cu un trafic, in ansamblu, de 831.000 de vizitatori unici pe zi de-a lungul unei saptamani, conform Trafic.ro. Firma Neogen a fost infiintata in anul 2000, sub numele Rogenerator si estimeaza pentru acest an afaceri de 2 mil. euro. Estimarea include si afacerile companiei de pe pietele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO