Business Hi-Tech

Neogen combate virusii pe Internet cu tehnologie ruseasca de la Kaspersky

06.12.2005, 19:59 25

Neogen a gasit inca o solutie pentru sporirea traficului pe portalul sau: oferirea de servicii antivirus gratuite.

Furnizorul de servicii online a lansat pe portalul sau de Internet www.neogen.ro o solutie de scanare impotriva virusilor, in timp real, care poate fi utilizata de toti vizitatorii si are la baza tehnologie de la Kaspersky Labs, au anuntat oficialii celor doua companii.

Neogen urmeaza indeaproape politica marilor furnizori de servicii pe Internet, la scurt timp dupa ce Microsoft a lansat Windows One Care Live, iar Google a introdus scannerul antivirus in serviciul de e-mail gratuit.

Astfel, utilizatorii care suspecteaza ca au calculatoarele infectate pot verifica acest lucru online. "Ideea oferirii unui antivirus gratuit pentru utilizatorii Neogen a venit ca raspuns la temerile utilizatorilor de Internet privind securitatea si confidentialitatea utilizarii serviciilor online", a declarat pentru ZF Calin Fusu, director general al Neogen. Compania a ales Kaspersky pentru ca a apreciat tehnologia oferita, a explicat el. Serviciul Neogen Antivirus are la baza tehnologia Microsoft ActiveX si deci nu poate fi deocamdata accesat decat pe browserele Internet Explorer.

"Exista in lucru si o varianta bazata pe Java, care va functiona si cu browserere precum Firefox si Mozilla, versiune care va fi disponibila in decursul anului 2006", a spus Calin Fusu.

In prima zi de la introducerea acestei functii pe site-ul companiei, peste 1.000 de utilizatori au vizitat noua sectiune, iar cateva sute au descarcat unealta folosind-o pentru a verifica calculatoarele. "Este un serviciu gratuit, dar foarte puternic", a precizat Fusu.

Pentru Kaspersky, aplicatia dezvoltata online este prima dintr-o suita de produse speciale destinate furnizorilor de servicii de acces la Internet (ISP) sau marilor portaluri de Internet. Versiunea gratuita a fost conceputa pentru a permite utilizatorilor sa isi scaneze calculatoarele, cu minimum de efort, a declarat pentru ZF Iulian Ursu, directorul biroului local al Kaspersky.

"Este o aplicatie care permite stabilirea rapida a unui diagnostic pentru un PC cu probleme, pentru a vedea daca sunt cauzate de virusi sau alte tipuri de aplicatii", a spus el. Deocamdata, in cazul versiunii gratuite, singura masura luata este trimiterea fisierelor suspecte catre laboratorul companiei, pentru analiza. Cei care vor sa si scape de eventualii virusi va trebui sa plateasca pentru asta. "Exista o versiune comerciala a scanner-ului online, care este capabila si sa elimine virusii gasiti", a explicat Iulian Ursu.

dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO