Business Hi-Tech

MySpace se va vinde pentru cel puţin 100 de milioane de dolari

MySpace se va vinde pentru cel puţin 100 de milioane de dolari

Autor: Ştefan Vrabie

19.06.2011, 23:33 404

MySpace, reţea de socializare, va fi vândută de News Corporationpentru o sumă mai mare de 100 de milioane de dolari, potrivit maimultor surse familiare cu afacerea citate de cotidianul britanicThe Telegraph.

Oficialii companiei News Corporation se aşteaptă ca finalizareavânzării să aibă loc până pe 30 iunie 2011. Printre principaliijucători care se află la masa de negocieri sunt: un grup deinvestitori conduşi de Bobby Kotick, directorul executiv alcompaniei de jocuri Activision Blizzard, Criterion CapitalPartners, un fond de investiţii privat care a cumpărat Bebo de lacompania AOL anul trecut şi o altă reţea de socializare, denumitămyYearbook.

News Corporation va păstra un procent mic din MySpace, în timpce va preda controlul operaţional şi majoritatea acţiunilorcumpărătorului care va câştiga licitaţia. News Corporation acumpărat MySpace pentru 580 de milioane de dolari în 2008. MySpaceare peste 40 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO