Business Hi-Tech

Muzica online acopera pierderile din piata de CD-uri

29.03.2006, 00:00 23

Piata de muzica online va inregistra o crestere rapida in urmatorii cinci ani, cu toate ca vanzarile de melodii in format traditional, pe CD sau pe DVD, vor reprezenta in continuare aproape doua treimi din totalul vanzarilor de pe piata mondiala, pana in 2011, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Forrester Research.

In urmatorii cinci ani, piata europeana de CD-uri cu muzica va scadea cu aproximativ 30%, insa melodiile descarcate de pe Internet, din magazine online dedicate, cum ar fi iTunes al Apple, vor compensa aceasta pierdere, sustin analistii companiei americane de cercetare.

Vanzarile de melodii digitale online in Europa vor genera venituri de aproximativ 4,7 miliarde de dolari (3,9 miliarde de euro) in 2011, adica de aproape 15 ori mai mari decat cele estimate pentru anul acesta, de 335 de milioane de dolari (279 de milioane de euro), conform studiului Forrester Research.

Piata mondiala de muzica va creste la aproximativ 13 miliarde de dolari (11 miliarde de euro) in 2011, fata de valoarea actuala estimata la mai putin de 11,5 miliarde de dolari (9,5 miliarde de euro), scrie presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO