Business Hi-Tech

Mutare neobişnuită: o firmă franceză cumpără o companie de securitate cibernetică americană într-o tranzacţie de 3,6 mld. dolari

Patrice Caine, preşedinte şi CEO al Thales

Patrice Caine, preşedinte şi CEO al Thales

Autor: Adrian Seceleanu

27.07.2023, 00:00 1173

Compania franceză Thales va achiziţiona compania americană de securitate cibernetică Imperva într-o tranzacţie evaluată la 3,6 miliarde de dolari, în încercarea de a-şi extinde activităţile în afara domeniului său istoric de apărare în lupta împotriva boţilor şi hackerilor, scrie presa internaţională.

Mutarea făcută de Thales semnalează că grupul este pregătit să cheltuiască sume mari pentru a-şi întări divizia de identitate şi securitate digitală (DIS) şi pentru a câştiga cote de piaţă în Statele Unite, unde Imperva deserveşte unele dintre cele mai mari companii.

„Este o sumă semnificativă“, a comentat Nicolas Arpagian, vicepreşedinte al firmei de consultanţă în domeniul ciberneticii HeadMind Partners, adăugând că este neobişnuit să vezi o corporaţie franceză mare cumpărând astfel de active de la o firmă de private equity. În 2024, businessul combinat Thales - Imperva ar avea venituri proforma de 4,5 miliarde de euro, ce ar putea ajunge la 5,4-5,5 miliarde în 2027. Grupul Thales are operaţiuni şi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO