Business Hi-Tech

MP3.com cade la pace cu EMI

01.08.2000, 00:00 9



Compania MP3.com a ajuns la un acord in cadrul procesului intentat acesteia de catre casa de discuri EMI prin care gigantul industriei muzicale o acuza de incalcarea drepturilor de autor.

Actualul acord este al treilea de acest gen pe care MP3.com l-a incheiat cu cei mai mari reprezentanti ai industriei americane de inregistrari, dupa Time Warner si Bertelsmann.

O curte districtuala a decis in luna aprilie ca MP3.com a incalcat drepturile de autor prin lansarea pe Internet a unui serviciu care permite utilizatorilor sa copieze gratuit si sa faca schimb de fiesiere muzicale in format .MP3.

Acordul incheiat cu EMI a survenit la doar o zi dupa ce un judecator federal hotarase inchiderea temporara a site-ului Napster.

Cu toate ca termenii acordului nu au fost inca dezvaluiti, surse apropiate celor doua companii sustin ca MP3.com va plati despaguniri in valoare de 20 milioane de dolari plus o taxa pentru fiecare piesa muzicala noua, produsa de casa EMI, care intra pentru prima data in arhiva site-ului. Alte taxe vor fi percepute de fiecare data cand un utilizator al serviciului incarca un produs EMI.

MP3.com mai are procese in derulare cu casa de discuri Sony Music si cu Universal Music Group. In cazul in care justitia americana se va pronunta si in aceste procese impotriva sa, compania se va vedea pusa in situatia de plati despagubiri de miliarde de dolari industriei muzicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO