Business Hi-Tech

Motorola: Multimedia si acces la e-mail pentru telefoanele mobile

27.07.2005, 18:19 8

Cel mai mare producator american de telefoane mobile, Motorola, numarul doi la nivel mondial, a lansat o noua serie de echipamente multimedia, orientate spre divertismentul digital, care pun in prim-plan conexiunea la Internet, usurinta utilizarii si comoditatea pentru utilizator, spun oficialii companiei.

Ramane in continuare extrem de asteptat telefonul mobil Motorola care va oferi utilizatorilor acces direct la magazinul online de muzica al Apple iTunes, care va putea fi utilizat si ca player de muzica. El a fost anuntat cu un an in urma, insa ramane deocamdata in stadiu de proiect.

Motorola a lansat ieri si un produs mai neobisnuit, o pereche de ochelari de soare care se conecteaza la telefonul mobil luand locul castii "hands free". Razrwire, realizat in parteneriat cu producatorul de ochelari Oakley, ofera posibilitatea comunicarii fara sa fie necesara accesarea tastaturii telefonului. Castile si microfonul sunt incorporate direct in baretele ochelarilor.

Producatorul american a lansat de asemenea un nou telefon inteligent, realizat pe platforma Microsoft Windows Mobile 5.0, care include o tastatura aproape completa dupa modelul BlackBerry (dispozitiv care permite accesul in timp real la casuta postala electronica). Motorola Q, cum a fost botezat, are un design subtire, dupa modelul Razr, cel mai de succes telefon al Motorola in ultimul an. Directorul executiv al Motorola, Ed Zander, a asigurat ca Moto Q este numai unul din noua serie de telefoane ale companiei, care vor imbina cele mai noi si cautate tehnologii digitale. "Nu cred ca exista o companie concurenta care va putea lansa atatea echipamente de ultima ora", a spus Zander.

Despre telefonul-player de muzica digitala, care va fi compatibil cu serviciul iTunes al Apple, seful Motorola a spus ca va fi gata pana la finalul trimestrului actual (30 septembrie 2005). El a fost botezat Rokr si va imprumuta de asemenea design-ul special al Razr.

Mai mult, Motorola pregateste un telefon de birou, Ojo, care va fi destinat comunicatiilor video. El va permite inregistrarea de mesaje video in perioada cand utilizatorul nu este acasa, atat de intampinare pentru cei care suna, cat si pentru utilizator in loc de mesajele audio de pe robotul clasic.

Producatorul american de telefoane mobile a mai anuntat de asemenea cu aceasta ocazie ca va lansa solutii de comunicatii pentru noua tehnologie de acces la Internet fara fire pe distante mari, WiMax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO