Business Hi-Tech

Mobilul trimite telefoanele publice la fiare vechi

15.09.2004, 00:00 20



Mii de telefoane publice din Marea Britanie vor urma drumul casarii datorita cresterii vanzarilor de telefoane mobile, au anuntat oficiali ai British Telecom (BT), citati de BBC News.



Conducerea BT a lasat sa se inteleaga ca vor fi retrase aproximativ unul din cinci telefoane publice, urmand in timp sa fie pastrate doar aparatele din mediul rural, pentru a acoperi spatiile fara acoperire de telefonie mobila. Politica companiei a fost determinata de o schimbare radicala in viziunea de comunicare a populatiei.



Anuntul nu a fost lipsit de reactii: oamenii s-au plans ca schimbarea ii va afecta in special pe batranii care nu au telefoane mobile. Ce sa facem? Asta este situatia si afacerea nu mai este rentabila, au precizat oficialii BT. In ultimii trei ani s-a injumatatit numarul de apeluri de la telefoanele publice, iar costurile de intretinere si reparatii au inceput sa fie o povara, au spus ei.



Luna trecuta, compania de telefonie engleza a anuntat administratia publica a unei localitati britanice ca vor beneficia de cabine telefonice numai daca vor plati aproape 3.000 lire sterline pe luna. Consiliul local se afla si in acest moment in tratative cu gigantul englez de telecomunicatii cu privire la viitorul telefoanelor publice din localitate. Compania a spus ca in orice caz vor pastra cateva cabine telefonice la o distanta acceptabila intre ele, 200 pana la 400 m.



Nici argumentele autoritatilor, cum ca prezenta unor aparate publice este vitala, din lipsa altor mijloace de comunicare nu i-a induplecat pe cei de la BT. Compania a cerut 750 de lire sterline pe luna, pentru mentinerea unui telefon public care urmeaza sa fie folosit numai in situatii de urgenta.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO